tirsdag den 6. juni 2017

Dåseøl

Det er ved at blive moderne igen at sælge øl, og især godt mikroøl, på dåse. Fordelen er blandt andet mindre vægt at transportere. Jeg skal ikke gøre mig klog på om det ene eller andet er at foretrække rent holdbarheds- og smagsmæssigt. Rent grafisk synes jeg at etiketterne/trykket på dåserne ofte er ganske fint. Det spænder fra Triliums enkle til dagens mere farvestrålende; da hele dåsens omkreds også ofte udnyttes, kan det være svært at gengive på et foto af dåsen. Nok om indpakningen, nu til dagens indhold:

Sabotage, 6,6 % sort ipa i et samarbejde mellem O/O brewing og Beerbibliotek - to af de rigtig gode svenske mikrobryggerier. Duften har en god, næsten aggressiv humle med passionsfrugter og det lover godt. Og det fortsætter fint i smagen, hvor en bund af chokolade, kaffe og let røg kun lige akkurat får gjort sig bemærket førend humlen kommer fræsende og bestemmer, hvor skabet skal stå: i det humledes ringhjørne. Det smager af troper men også rivende harpiks. I det svære balanceforhold i en sort ipa er det oftest humlen, der er i underskud; her er den næsten for dominerende, så det er mest en mere fyldig og mørkere bund man bemærker og ikke så mange smagsindtryk fra det sorte. Men den smager nu ganske fint alligevel. 4-5 skumfiduser.A Moment of Clarity, 4,5 % session IPA, fra Beerbibliotek. Officielle GBG Beer Week øl 2017. Ret svag aroma der indeholder tropiske frugter. I smagen er der mere power fra humlerne, der smager af passions frugt, grapefrugt og mango. Fin session til 4 skumfiduser.


Little Bastard, 4,7 % stærk engelsk ale, fra Stone (Berlin). Jeg mærker en lidt forkert metallisk uft med æbleantydning. Smagsmæssigt bydes der på malt, karamel og nogen bitterhed til sidst, men det ender lidt kønsløst ud. Så er deres Arrogant Bastard bedre! 3 skumfiduser.

Alternative Fact #1984 Beetroot is the new hops, 6,6 % imperial gose fra et samarbejde mellem AF Brew og Beerbliotek. AF Brew er fra Rusland og måske derfor er øllet brygget med rødbede, foruden citronskal og koriander? Den præsenterer sig med en fin rød farve der minder om en Fanta i en eller anden smagsvariant. Der er mest noget syrlige indtryk fra duften men også noget kogt rødbede. Den smager først af en blanding mellem salt og syre og et stykke tid derefter kommer rødbeden med en sødme og glatter de salt-syrlige kanter ud. Korianderen giver en let og ikke for kraftig doseret krydring. Jeg fornemmer ingen maltsmag og der er ikke megen krop i den. Ganske karboneret og det ender meget som en drik man kan sætte på velkomstbordet til sommerens havefester. Seks skumfiduser for at blande så tilsyneladende umage ingredienser med så sublimt et resultat. #1541-1544Ingen kommentarer:

Send en kommentar