søndag den 18. december 2016

Rocket Brewing Company

Rocket laver øl ud fra et næsten fast koncept: der skal bruges Brettanomyces. Og så er der beretninger fra det ydre rum på etiketterne! Jeg har nok generelt fået for lidt fra dem, så det prøver jeg i første omgang at råde bod på med dagens to.

Sour Escape, 4,7 % saison. Tørhumlet med Citra og lagret på eg. Typisk brett i duften, læder, stald, laktose, en vis skarphed og let mødding. Smagen indeholder selvfølgelig de samme indtryk fra gæren som i duften. Herudover en syrlighed, der både fornemmes stammende fra humle men også en af lidt mere vild art, men langt fra at det er ubehageligt, kun pirrende. Den afslutter ret bittert, med indslag af træsmag, der hænger ved. Den er dejlig blød i ganen unde at være cremet - boblerne fornemmes champagneagtige små! Dejlig øl - 4 - 5 skumfiduser.


Attack of the Brett Zombies, 8,6 % barley wine. Noget mere nedtonet brettduft fra dette glas - mere malt og eddike, men også laktose og lidt råddenskab. Det river også lidt skarpt i næsen. Lyder egentlig ikke lovende ... Men, det er slet ikke på samme måde i smagen. Den indleder sødmefuldt, med marmeladeagtig frugt (abrikos), der tillige er spruttet. Så kommer der et lidt skarpt, krydret indslag, peber men også fadpræg. Før den afsluttende bitterhed, der er skarp og markant, kommer en smule humlecitrus, der også giver lidt lakridsassociationer. En kompleks øl, hvor bretten ikke har været ene gær i glasset og måske derfor er noget nedtonet også i smagen. Den er kompleks og markant og ikke helt pleasende - nydt langsomt vinder den. Det ender på 4 skumfiduser til en drik, der smager af mere end de 8-9 % alkohol, den indeholder.

#1432-1433

Ingen kommentarer:

Send en kommentar