onsdag den 14. december 2016

Årets ølbar

I dag er turen kommet til kåringen af årets ølbar. En kategori hvor jeg føler mig lidt begrænset af min ringe aktivitet på ølscenen, og ydermere af, at det meste af det der finder vej til bloggen og til RateBeer bliver indtaget under private former. Jeg er således gået glip af rigtig mange gode initiativer som de gode københavnske ølbarer i lind strøm afholder.

Alligevel føler jeg mig helt tryg ved at kåre Kompasset til årets ølbar, set i min optik. Tilbage i juli beskrev jeg den nye bar, som på det tidspunkt ikke var åbnet. Pga. den meget nære beliggenhed i forhold til min bopæl, har det efterfølgende ført til et par håndfulde besøg hvorfor jeg har fulgt den fra dens spæde start.

Baren åbnede i de samme lokaler, hvor den tidligere Vibenhus bodega lå og som navnet antyder var det et klassisk rygerværtshus med billiard og et ældre, forhutlet publikum. Adressen nord for Jagtvej på Østerbrogade blandt almennyttige boliger var vel heller ikke helt oplagt. Længere inde mod byen ligger desuden Tap10 og Søernes Ølbar, så det kunne forekomme som lidt af en satsning at åbne en ølbar, der lægger vægt på den gode øloplevelse i det område. I den spæde start kunne man også købe Carlsberg og Tuborg (på flaske) men de er hurtigt røget ud af sortimentet. De ti haner skifter hyppigt indhold og selv om et par af dem bliver "spildt" på cider og en Früli jordbærfrugtøl, som er eneste næsten faste indslag, så er der en god variation, der bliver suppleret af en 50-60 forskellige flaskeøl. Der er også gode forbindelser til semilokale leverandører som Amager, Ghost og Gamma, der sikrer helt friskaftappede fad på hanerne, og det kan smages.

Meget sympatisk er der ikke hængt fjernsyn op, der viser fodbold i endeløse baner. Til gengæld har ejeren Andy indført nogle publikumstiltrækkende initiativer som cider- og ølsmagning, live musik, quiz night og ølbanko! Det er således ikke et palads der udelukkende er helliget øllet og dets nørder, men mindre kan også gøre det. I den nære fremtid kommer der sågar også tap takeovers fra Flying Couch og Jopen, en positiv udvikling, der gerne må fortsætte.

Jeg er glad for at jeg nu har fået et ægte stamværtshus som jeg uden skam tør besøge og jeg glæder mig til mange fremtidige besøg.

I morgen gælder det årets nye øl.

Læs her hvilke ølbarer, de andre bloggere har kåret som årets bedste (opdateres):

Beertalk
Ulkløbben
Triplealehead
Humulus/Travelling Cicerone
Rookiebeers
Durst
Ousen om øl
Levemand
Humle & Mad
Ingen kommentarer:

Send en kommentar