tirsdag den 12. juli 2016

Hallegaard Small Batch Brewery

Bornholms mindste bryggerier med et uharmonisk navn er et nyt bekendtskab. De skriver på etiketten, at de bruger lidt mere af det hele og masser af det andet, og at de dagligt udfordrer sig selv - kun det bedste kommer på flaske. Nu må vi se, hvorvidt det holder. Jeg har smagt to øl derfra:

Hallegaard Brown, 5,2 % engelsk brown ale. Den dufter af nødder, sherry, karamel og lidt mælk. En let sødlig karamelsmag er første mundindtryk, efterfulgt af noget let vinøst, lidt trækul, en anelse lakrids og en afsluttende medium bitterhed. Dermed ikke helt så sød som man ellers nemt risikerer i denne stilart, omend den ikke opnår at blive en mouth-pleaser, mere en nyder. Fin brown ale - 4 skumfiduser.Hallegaard No. 1, 4,8 % american pale ale. Har en noget overraskende tung maltduft, næsten helt over som en dobbelt IPA. Jeg fornemmer noget abrikos og noget hengemte dufte. Dog er den yderst frisk og let i munden, med lyst brød, meget svag aromahumle, herunder lakrids og let slutbitterhed. Jeg havde i lang tid svært ved at se berettigelsen af en apa, når nu man er et humlehoved og denne flaske lever desværre fuldt op til mine tidlige erfaringer. Slet ikke dårlig, kan kastes let i hovedet, men ingen decideret nydelse. Det ender på 3 små skumfiduser.


Samlet må vurderingen af Hallegaard blive, at de laver drikkelige øl, men specielt udfordrende indenfor de to genrer kan man ikke kalde dem.


#1356-1357

Ingen kommentarer:

Send en kommentar