tirsdag den 19. juli 2016

Ny ølbar på Østerbro

På det yderste Østerbro (København) blandt almennyttigt boligbyggeri åbner nu en ny ølbar, Kompasset. Da dens adresse er cirka 200 meter fra Dude Beerings ydmyge hybel fandt jeg det naturligt at tage en elektronisk snak med Andy om, hvad vi lokale kan forvente.

Andy er efter mange år på søen gået i land og synes, at der mangler en ordentlig ølbar i området. Kompasset vil, som navnet antyder, få en maritim-hyggelig indretning og det er ikke umiddelbart planen, at der skal installeres fjernsyn, der viser sport konstant. Som Andy siger: ”De planer blev opgivet, da England tabte til Island i fodbold EM”. Han har et ønske om at servere et godt og solidt udvalg af øl i et afslappet miljø.

Der vil være øl fra 10 haner og et udvalg på cirka 40 flaskeøl. Blandt de sidstnævnte vil man kunne købe eksempelvis Tuborg Classic og enkelte andre fra mastodonten. Andy siger, at han bliver nødt til at være en smule forsigtig og ikke gå all-in med specialøl. Lokalerne husede tidligere Vibenhus bodega, som var et meget klassisk værtshus og måske skal nogle af de gamle kunder lokkes indenfor. Det definerede kundesegment er bredt, ”alle som sætter pris på et godt glas øl, et originalt glas cider og godt selskab”. Det at kunne servere noget anderledes bliver også vigtigt.

Det er planen at åbne nu på lørdag, den 23. juli, med mindre der opstår nogle katastrofer. Der er stadig fuld gang i ombygningen. Andy tør næsten love, at det i starten vil være en smule hektisk! Det bliver spændende at se, om der er et kundepotentiale i området og hvilke øl, der efterhånden kommer på hanerne. Bliver det primært beskæggede ølhipsters eller mere klassiske gammeldags værtshustyper, der kommer til at udgøre stamgæsterne? Dude Beering skal nok kigge forbi en af de første dage.

Kompasset
KBH Ø.LBAR
Østerbrogade 103
2100 København Ø

Åbner 23. juli.

Mere info på deres Facebook side

Ingen kommentarer:

Send en kommentar