Münchner Hell, 4,7 %. Lidt spøjst hyldes en tysk ubådskaptajn fra første verdenskrig på etiketten og næsten lovprisende nævnes det antal tonnage han var med til at sænke - der må også have gået nogle sømandsliv til spilde også på de både. Det "modige" mandskab drak tilsyneladende denne øl (type) ombord. Nå, det skal handle om indholdet. Stilarten er sjælden her på bloggen. Jeg kan dufte græs og brød, typiske undergærsdufte. Den føles ret blød i munden, der er også anvendt rugmalt, måske ikke helt efter bogen. Der er lyst brød og sødlig bismag, som majs og det skyldes DMS (dimethyl-sulfid) som der gerne må være i denne type. Stort set ingen bitterhed at spore. Formentlig ret stiltro, men som oplevelse er den en kende for sødlig. Tre skumfiduser.
Knud den Store, 4,7 % pale ale. Voldsomt skummende ved ophæld, men det er tyndt og fiser hurtigt af. Duften er frisk, med let citrus over en brødlig bund. Smagsmæssigt domineres den af malten, med lyst brød, og medium bitterhed, der egentlig er ret behagelig. Ikke så megen humlesmag, det der er har karakter af citrus. Vi, min medsmager og jeg, er enige om, at den er letdrikkelig og måske endda ikke så ringe endda, for nu at være en pale ale. Men hvis man lige synker væsken og sunder sig et minut, og lader hjernen vinde over tørsten, så er den ikke noget vidunder. Den ganske hæderlige øl ender derfor med at få tre skumfiduser og prædikatet OK.
Det fem centimeter høje skum anes stadig efter halvandet minut |
Kongebryg slutter sig til rækken af danske mikrobryggerier, der nok laver bedre øl end de få tiloversblevne store, men som ikke udmærker sig blandt de små.
#1358-1360
Ingen kommentarer:
Send en kommentar