onsdag den 29. maj 2013

Nyt super IPA bekendtskab!

Huma Lupa Licious, 6,8 % IPA fra Short's Brew. En både maltet og stikkende duft af fyr. Fyldig, næsten som en dobbelt IPA. Sød frugtig, med en bitter og floral eftersmag af de anvendte humler. Kan minde om Maximus fra Lagunitas, men her i Huma Lupa synes jeg at humlen træder mere i karakter, samtidig med at der er en god maltfylde. Samspillet er faktisk så godt at det nærmer sig Green Flash niveau. Det må derfor give 5-6 skumfiduser.
Endnu en perle af en IPA - og så er den fra Michigan!
#337

søndag den 26. maj 2013

Præsidentiel øl!

Putin, 8,9 % imperial wheat stout fra Ugly Duck. Opkaldt efter Vladimir P, uanset om man betragter ham som en Tarzan eller en mafiøs boss! Let kaffe i duften. Mørk chokolade, kaffe, røg. Forbavsende let med tanke på alkoholindholdet. Godt afstemt, de søde smagsindtryk først, de let bitre og mørk-røgede til sidst. 4 store skumfiduser. 


Ugly Duck fornægter ikke deres rødder med denne hvede stout!
#336

lørdag den 25. maj 2013

Mere forår

Forårsbryg, 6,5 % bière de garde fra Amager. Typen stammer fra Frankrig hvor øllet produceredes i de kolde måneder for at have styr på gæren, for derefter at gemmes til konsum i løbet af resten af året. Pilsner duft, med græs. Fyldig smag, med frugt (pære) i bunden, toppet med krydret tone af nellike og peber, afsluttende let besk. Har vist ikke før haft denne øltype på bloggen. Den er dog et ganske fint bud på en forårsbryg i glasset. 4 skumfiduser. 

Fin og frisk
 #335



fredag den 24. maj 2013

Medblogger-gaveøl

Maximus 8,2 % IPA fra Lagunitas. Gave fra Peter. Duft både af frisk fyrret grapefrugt og af fyldig malt. Fyldig maltet smag hvor humlen ikke er skarpt stikkende til stede men mere holder sig i baggrunden med en vis træagtig tørhed. Også en sød frugt smag. Jeg vurderer at det er en typisk, og god dobbelt IPA, hvor der samlet er mere malt- og mindre humlesmag end i almindelig IPA. I min mund får den 4-5 skumfiduser. Tak til Peter - nu må det snart være min tur at returnere nogle øl nordpå!

Fin DIPA, men de bedste IPA er nu de allerbedste synes Dude Beering

#334

onsdag den 22. maj 2013

WTF

Wilco Tango Foxtrot, 7,85 % imperial brown ale fra Lagunitas. Brød og karamel i duften. Meget maltet og på den klart søde side. Men en let bitter og tør bund og svage noter af lakrids og noget brændt sørger for at det ikke bliver det rene karamelvand. Men ikke noget humlemonster denne gang fra Lagunitas. 4 skumfiduser.
Lagunitas spænder bredere end blot humlede IPAer

#333

tirsdag den 21. maj 2013

Ferieøl fra Mylius-Erichsen

Der var mere lokal ferieøl i slutningen af april, denne gang fra et bryggeri i Ringkøbing.

Mørketid, 5 % stout. Blid stout, næsten tynd. Nej, meget tynd. Let kaffe, let chokolade. Ikke dårlig, men kedelig. 2 skumfiduser.

Mørk øl i rustikke omgivelser!

Skonnertøl, 8,13 % (!) skibsøl. Let røget, som bl.a. må komme fra de whiskyfade den er lagret på. Ikke nogen decideret whiskysmag. Den noget aparte alkoholprocent svarer til den længdegrad, hvor Bramsejlskonnerten ligger ved kaj i Hvide Sande. 3 skumfiduser.


Nogenlunde OK




På ingen måde uforglemmelige øl ...

#331-332

mandag den 20. maj 2013

Langtidslagret stout

Imperial Extra Double Stout 9 % fra Harvey & sons. Årgang 2003, som Morten, den glade giver, havde haft stående i laaang tid. Kaffe og chokolade duft. Helt flad øl. Fantastisk vinagtig stout, med bitterhed, røg og chokolade. Vinøs og anderledes. Mine medsmagere var ikke helt vilde, men jeg kunne nu godt lide den flaskelagrede øl. 5 skumfiduser.

Fin årgangsøl!

#330

søndag den 19. maj 2013

Ferieøl fra Ølleriet

På min odysse i det jyske i slutningen af april faldt jeg i Nørre Vorupørs kombinerede bager og slagterbutik (!) over en hel hylde med lokale specialiteter, herunder øl fra Ølleriet Haandgjow. Købte hele 6 forskellige af slagsen som alle blev testet i gode venners lag efter dagens fugleobs i felten.

Viking Ale, 6,3 % ale. Fin ale med tilsat lyng og røllike, der giver en sødlig, nøddeagtig smag, med en fint afstemt syrlighed. 4 skumfiduser

Grumset, men den bedst smagende



Heltborg Mosebryg 177, 6,6 % ale. Duft af porse. Fin ale med en tør smag, hvor porse er den mest fremtrædende. den tilsatte mynte anes, men fint afstemt. Fint krydret blanding. 4 skumfiduser.


Fin orange farve

Klitøl 5,8 % ale. Lidt mindre fyldig end de to første. Havtornen giver en let syrlighed. Noget diskret og anonym. 2-3 skumfiduser.

Flot firling i den sene aftensol i udestuen

Den Blonde 9 % belgisk ale. Duft og smag af banan, men på den lidt skumbananagtige måde. Den tilsatte rørsukker gør den for sød. Man mærker til gengæld ikke noget til de 9 %. Samlet kan det kun give 2 skumfiduser.
Og så lige en gylden

Heltborg special ale 7,7 % belgisk ale. Let kaffeduft, der svagt går igen i smagen, der også indeholder let lakrids. Reklamerer med en fyldig og kraftig smag, men det er nærmest modsat. OK, men havde gerne set den lidt som lovet. 3 skumfiduser.

Og en mørk

Dubbel stjerne, 6,8% dobbelt ale. Igen en meget diskret øl, på grænsen til det anonyme. Let krydret smag, med en god balance mellem krydring, tørhed og sødme. Men hvorfor ikke give den lidt mere gas? 2-3 skumfiduser.
Sidste smagsprøve fra Ølleriet

Samlet set OK øl fra Ølleriet omend de generelt var lidt for diskrete i deres udtryk. Kører ikke til Nr. Vorupør igen alene for deres skyld ...




#324-329

lørdag den 18. maj 2013

Jævn Blonde

Keizer Karel Charles Quint, 8,5 % blond ale, fra Haacht. Sødlig krydret med banan, og en anelse af måske kardemomme. Ingen bitterhed eller humlet modspil. Tilsat majs og sukker burde ikke være nødvendigt. 2 skumfiduser.
Smagt langt mod vest i Rejsby fuglestation
#323

fredag den 17. maj 2013

IPA fra Ugly Duck

Hopfest, 7,5 % IPA fra Ugly Duck. Tør duft af fyr fra det friskt skummende bryg. I munden en ikke særlig stor maltfylde, men der er smag af lidt frugt, inden humlen træder til. De er amerikanske, Simcoe og Cascade, og giver en dejlig smag af fyr og grape, med noget blomstret i bunden. Meget fin blanding, der uden at være helt så voldsom som i west coast style, har en god og tydelig karakter. Det giver i hvert fald 5 skumfiduser. En bryg med lignende navn, men lidt stærkere, fik en femteplads i afstemningen om årets danske ølnyhed 2012 (i klassen over 6,0 %). Vinderen var en anden øl fra Ugly Duck. Det kører for dem!

Ugly Duck laver gode øl
#322

Springer op som en løve og falder ned som et lam ...

Lion, 7,5 % stout, fra Ceylon Brewery, Sri Lanka. Så bliver det næsten ikke mere eksotisk. De lokale øl jeg har fået rundt omkring på mine rejser har sjældent været noget at samle på. Denne Lion blev anbefalet mig hos Fish'n'beer. Fandt efter indkøbet ud af at ekspedienten kun var vikar og egentlig ikke vidste så meget om øl. Men! Svag duft af chokolade. Meget tyndt bryg, ufatteligt at det indeholder de angivne procenter. Flad, med meget svage anelser af chokolade og kaffe. Ingen blivende smag i munden. Har sådan set den rette smagssammensætning men alt for diskret. Less er nogen gange more men her forsvinder det. Uskadelig men ganske kedelig. To skumfiduser. Har ret ufatteligt fået 98 på RateBeer. Det forstår jeg ikke men der må være mange der kan lide den.

Ikke meget brøl eller vrinsk i denne


#321

søndag den 12. maj 2013

Belgisk på amerikansk

Grand Cru, 9,1 % dark ale fra Green Flash, (west coast IPA kongerne). Rosiner og svesker i duften. I stil som belgiske dubler, brygget med to forskellige gærstammer. Fyldig mørk smag, med tørrede frugter, krydderier og lidt bitre nødder. Mere tør i eftersmagen end traditionelle belgiske ales. Trods de mange procenter og fyldigheden let i munden, initielt, men den kraftige smag levner et langvarigt (godt) indtryk. Der er dog stadig et lille trin op til de ægte, gode belgiere! 4 skumfiduser.

Green Flash forsøger sig med en dubbel
#320

lørdag den 11. maj 2013

Oppe at ringe

Har en ret lang back-log af anmeldelser der venter på at blive uploadet. Når man så ryger ind i en top-øl, ønsker man at dele denne oplevelse hurtigst muligt. Derfor får dagens smagte øl lov til at omgå alle normale venteprocedurer og præsenteres her.
 
A Little Sumpin', 7,5 % pale wheat ale (kalder de den selv) fra Lagunitas. Frisk frugtig og fyrret duft. Smager let og alligevel med en maltfylde, der indeholder honning, grape, fyr. Under det hele en frisk tørhed, der dog ikke vedbliver alt for længe. En meget fin kombination, med flest anelser til IPA og ikke så meget til hvede. Anbefalet af ølpusheren hos Mikkeller shop i Stefansgade da jeg nævnte mine favoritøl. Den skulle kunne blive lidt mere kedelig hvis den bliver for gammel, i følge samme kilde, der dog forsikrede mig om at denne var frisk. Jeg skal ikke klage og må hoste op med 6 skumfiduser.

Dejligt med endnu en topscorer-IPA!
#319

New zealandsk humle i amerikansk IPA

Nelson Imperial IPA, 8,6 % double IPA fra Widmer Brothers Brewing Company. Atypisk for amerikanske IPAer er der anvendt den New Zealandske humle Nelson Sauvin. Sødlig og fyrret duft. Maltsmagen er dominerende i denne bryg, med toner af melon og nektarin. Humlen, som fanges af næsen, er svær at erkende i smagen. Noget af frugtsmagen skyldes ganske givet humlen, men bitterheden er fraværende. Alt i alt giver det en lidt for sød øl til mine smagsløg, uden at den på nogen måde er en dårlig øl. 3-4 skumfiduser.

Lidt for megen (malt)sødme synes jeg
#318

fredag den 10. maj 2013

Gave øl

Weihenstephaner Vitus, 7,7 % hvedebock, fra Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan. Har haft denne stående i køleskabet et stykke tid. En gave fra Peter. Da han anmeldte den, kommenterede jeg at den ville jeg nok ikke selv have opdaget og turde købe, hvis ikke det var for hans anmeldelse. Fluks modtog jeg et eksemplar. Den skal nu anmeldes. Meget bananduft. I munden samme søde banan med lidt frisk æble og ananas noter, efterfulgt af en let sprittet og krydret smag. Let syrlighed til sidst men ikke megen bitterhed. Fin øl, lidt megen banan til at det bliver supergodt, men 4 fine skumfiduser.

Mest hvede og ikke så meget bock - men fin.
#317

torsdag den 9. maj 2013

Pale Hops

Pale Hops, 5,5 % American Pale Ale, fra Beer Here, brygget i Belgien på Proef. Kraftig grape duft fra det fyldige skum. Der er anvendt fem malte og fire amerikanske humler (Amarillo, Centennial, Simcoe og Chinook). Hvorfor det lige ikke er en IPA er ikke godt at vide, men IPAer er generelt lidt alkoholstærkere. Fin let maltsødme, der hurtigt overvindes af en god humle, med grape og fyr som dominerende smag, der efterfølges af en lang, tør bitterhed. Meget forfriskende og ret let drikkelig. Hvem der dog sad i solen og nød denne (smagt for flere uger siden i det danske isforår)! 4-5 skumfiduser.

Ikke så køn etikette!
#316

søndag den 5. maj 2013

IPA til alle tider

All occasions IPA, Imperial IPA 8,0 % fra Evil Twin Brewing, brygget hos Brew Dog i Scotland. Også udgivet som Before, During and After Christmas Beer. Frisk blomster- og citrus duft. Sødlig maltkrop med frugt (melon, fersken) mens humlen mest gør sig bemærket i den bitre eftersmag men også med florale smagsindtryk. Dobbelte og imperiale IPAer er mere fyldige og ikke lige så letløbende som almindelige IPA. Så absolut en nydeøl og så er det godt at denne også høster 5 skumfiduser.


God dansk imperial IPA

#315

lørdag den 4. maj 2013

Copenhagen Beer Celebration 2013

Den alternative festivals andet år, igen i år afholdt bekvemt i Spartahallen, Østerbro. Man havde gjort sig en hel del erfaringer første år, og publikumsforholdene var væsentligt forbedrede i år. Der var masser af siddepladser hvor man kunne sidde og nyde sin øl og gøre notater og spise eventuel indkøbt mad. Sidstnævnte var der flere boder der sørgede for var tilgængeligt. Der var også installeret skyllestationer så man kunne rense sit smageglas mellem prøverne.


Lækre ostehaps til en 20'er

Jeg ankom til hallen 15.15 og måtte vente næsten 15 minutter førend jeg kom ind. I løbet af de fire en halv time jeg var der indtil de lukkede, svandt menneskemængden ikke synderligt ind, og det var lige på grænsen til at der var for mange. Visse steder var det svært at komme til.

Nåede at smage 25 øl som her præsenteres i kronologisk rækkefølge. Notaterne er noget mere kortfattede end vanligt. Strategien var først at prøve så mange IPAer og lignende typer som muligt, især de amerikanske af slagsen. Har efterfølgende fundet ud af, at tre af øllen smagte jeg også sidste år ved samme lejlighed. Det var ikke med vilje ...

New Dogtown Pale, 6,1 % american pale ale, Lagunitas (USA). Tør, fyrret duft. Ret tør smag, med fyr. Ikke nogen maltsødme, kun en anelse brødsmag og lidt enstrenget humle. Men god og let drikkelig. 4 skumfiduser.

Hoppin’ to Heaven, 6,8 % IPA, fra Hoppin’ Frog (USA). Ikke megen duft. Næsten fylde som en dobbelt IPA. Noget bæragtig spritsmag og overraskende ikke megen humlesmag. 3 skumfiduser. Har tidligere smagt en flaske version af denne øl - til 5 skumfiduser ...

IPA, 6,2 %, fra Mountain Goat (Australien). Svag duft. Meget brød og gær i smagen. Også ret sprittet. Smager som en dobbelt IPA? Ikke helt harmonisk i min mund. 2-3 skumfiduser.



Fin tappehane fra Mountain Goat

Shart Pants, 9,1 % Double Belgian IPA fra Against the Grain (USA). Smags- og bryggekombi af belgisk ølgær og amerikansk IPA. Meget fyldig, med flest indtryk fra det belgiske: krydret smag med lakrids mm. Det bliver så holdt i skak af de amerikanske humler Columbus, Centennial, and Cascade, der giver en tør og citrus agtig eftersmag. Usædvanlig blanding og ikke helt harmonisk men dog 3-4 skumfiduser.

Hopwired, 7,3 % IPA fra 8wired (New Zealand). Lavet udelukkende med new zealandske ingredienser. Maltet duft, fyldig smag. God blanding af maltsødme og humlen, som er tør og lidt mindre spids end amerikanske. 4 skumfiduser.

Suruga Bay, 7,8 % Imperial IPA fra Baird Brewing (Japan). Noget diskret, både i duft, smag og mundfylde. Der er frugt i smagen, næsten ananas (!) og så en lettere tør eftersmag. 3-4 skumfiduser. Sidste år gav jeg den 5 skumfiduser.

Fin etikette fra Baird brewing. Desværre kunne man ikke købe deres t-shirts.

Hoxton IPA, 6,6 % fra Brodies (England). Lys & let, meget grapefrugt i næse og mund. Tør som den skal være, men lidt for enstrenget humle, måske. Men fin tørstslukker. 3-4 skumfiduser.

TKO (Technical Knock-Out), 6,3 % IPA, fra Boxing Cat Brewery (Kina). Let fyr-citrus duft, og samme nuancer i smagen. Let drikkelig og fin. En udefinerbar tand bedre end foregående og derfor 4 skumfiduser.

Fast Decay, 10,6 % dobbelt IPA fra De Molen (Holland). Meget sød og fyldig. Næsten noget træ og røg i smagen. Ret bitter eftersmag. Ikke så meget IPA eller humle over det, men 4 skumfiduser.

Spontandoubleblueberry, 7,7 % lambic, fra Mikkeller (Danmark). Måtte smages pga. udseendet, ikke for smagens skyld. Meget tynd. Sur som en ægte lambic, med en smag af de anvendte blåbær. Nogen elsker denne type øl, det gør jeg ikke. 1 skumfidus.

Blåbærs lambic. Kommer ikke i glasset igen, men flot er den!

Rye IPA, 8,5 % fra Lervig Aktiebryggeri (Norge). Klassisk duft af fyr & citrus. Let som en IPA, smager næsten som en dobbelt, med en god, blid fylde, der ikke er sød men som spiller godt med humlen. Bedre end de øl fra samme sted, der markedsføres i Irma! 4-5 skumfiduser.

Hunahpu’s (2011), 11 % Imperial stout fra Cigar City Brewing (USA). Måtte her midlertidigt gå mørkt, da flaskerne begyndte at svinde ind på standen. Træ, kaffe og lakrids i duften. Tyk, olieret væske. Vanille (let), kaffe, chokolade, mørke bær. Utrolig kompleks. Legendarisk øl, står til 100 på Ratebeer. 6 skumfiduser hos Dudebeering.
Drengene fra Cigar City, med de pludseligt få flasker og dåser der var tilbage

Legendarisk Hunahpu's

Union Jack, 7,5 % IPA (west coast) fra Firestone Walker (USA). Let duftende. Noget parfumeret smag, med melon. Ret tør og humlet eftersmag. Efter lidt tilvænning vinder den, men stadig lidt for sød og især parfumeret til det helt store. 4 skumfiduser.

Double Rice IPA, 9,5 % imperial IPA fra Kuhnhenn brewing (USA). Fyr + citrus i duft, som også går igen i denne forbavsende lette dobbelte/imperiale IPA. Fin tørstslukker, som også skulle være god til spicy mad. 4 skumfiduser.

No Rice and Curry, 5 % India Pale Lager (!) fra Amager bryghus (Danmark). Må så være brygget med undergær. God IPA duft af citrus og fyr. Første indkast i munden gav en let ubehagelig metalsmag men i øvrigt klassiske smagsindtryk for en IPA, inkl. fyr og citrus og ikke megen maltsødme. Øllet blev ligesom de fleste andre serveret for koldt og ved en let temperaturstigning blev det lidt bedre. Dog noget uharmonisk og for de danske IPA konger en noget skuffende bedømmelse på 3-4 skumfiduser.

IPA Colombus, 7,2 % fra Kernel brewery (England). Single hop IPA. Lidt stram duft, lettere stram smag. Er det udelukkende Colombus’ skyld? Har også noget sprittet bær i smagen. For skarp og uharmonisk i min mund. 1-2 skumfiduser.


Der blev gået seriøst til værks ...

...også min notesbog blev taget i anvendelse

Så gik jeg over til de mørke og tunge drenge …

Cinnamon, Chili, Vanilla, ? % Imperial Stout fra Siren (England). Helt nyt bryggeri. Meget fyldig, mørk, tung og olieret. Noget chokolade, mørke bær på forkanten, vanilje og chili i eftersmagen. Chilien er næsten for aggressiv, men Dudebeering tildeler alligevel 4 skumfiduser for den i øvrigt gode smag.

Romanov Empress (Port Barrel Aged), 12,1 % stout fra Brodies (England). Lidt frugtig (!) duft. Mørk øl med gode stout kvaliteter, men også sur frugt fra lagringen på portvinsfade. Eftersmagen forbliver i den sure ende. Derfor kun 2-3 skumfiduser. Den fik 5 skumfiduser sidste år, og noterne antyder ikke samme syrlige-sure smag.

Double Black Mash, 12 % imperial stout fra Amager bryghus (Danmark). Ekstremt fyldig, med kaffe, mørk chokolade, men også sprittede bær i smagen. Sådan en øl skal nydes i passende portioner, og så var det godt at man kun fik max 10 cl af gangen! 4-5 skumfiduser.

2nd Anniversary Cap’n Skoon’s Ballistic Stout, 10,5 % Imperial Baltic Stout fra Westbrook Brewing (USA). Først noget sprittede mørke bær, dernæst mørk chokolade og kaffe. Bitter-tør eftersmag. Den er også en 4-5 skumfiduser værd.

A Deal With The Devil, 17,3 % barley wine, lagret på cognacs fade fra Anchorage Brewing (USA). Helt flad. Sprittet duft af kirsebær og mandel. Som en klassisk barley wine, som vel er halvt øl og alligevel mest som en vin. Smager også af kirsebær. De mere end 17 % gør sig gældende i eftersmagen. Jeg skal nok habitueres til stilen, men denne fin til 3-4 skumfiduser.

George Barrel Aged (Bourbon Ed.), 12,12 % Imperial Stout fra Mikkeller (Danmark). Meget flad. Kraftig smag af vanilje – øv, det bryder jeg mig ikke om. Da alt øl var inkluderet i adgangstegnet, røg resten af denne smagsprøve efter første sip i den store bøtte. 1 skumfidus.

Existent Hoppy Black Saison, 7,4 % belgisk ale fra Stillwater Artisanal Ales (USA). Meget let røg i duften. Let i smag og fylde. Initielt lidt sur men det forsvandt hurtigt. Men det er en flygtig øl. 2 skumfiduser.

Barrel Aged Imperial Stout, 12 % fra Lagunitas (USA). Kaffe og mørk chokolade i duft; begge går igen i smagen, der også indeholder mørke, sprittede bær. Let syrlighed i eftersmagen. 4-5 skumfiduser.

Barrel-Aged BORIS The Crusher Oatmeal, 9,4 % stout fra Hoppin’ Frog (USA). Havrestouts kan være lidt tamme men det gælder ikke denne. Kaffe, chokolade, røg og tjære anes i smagen. Sprit i baggrunden. Vinøs pga. lagringen. Jeg ville nok bedre kunne lide den ikke-lagrede version, men 4 skumfiduser til denne.

Og så sluttede og lukkede festen. Ved ikke hvor mange øl der i alt var i hanerne/flaskerne men jeg smagte kun en mindre del. Der var en del øl med brettanomyces, en naturligt forekommende gær. Dem undgik jeg men det er åbenbart der, der eksperimenteres. Ellers satsede de fleste på at have de tunge, mørke stouts som flagskibe, hvilket er godt, men man kan ikke nå dem alle og stadig være ved bevidsthed! Jeg savnede nogle af de store amerikanske west coast IPA flagskibsbryggerier som Green Flash Brewing og Port Brewing. Fandt ikke nogle IPAer der matchede deres bedste produkter på nogen måde. Til gengæld en masse nye bekendtskaber. Desværre blev det meste øl serveret alt for koldt. Godt nok kunne glasset nemt omsluttes med hånden og dermed varme det op, men man går glip af duft og smag i for koldt øl. Nåede desværre kun en af Cigar City's øl. Havde planlagt at vente til sidst på dagen da de er meget mørke og tunge, men pludseligt så jeg at det var ved at være slut. Det er bare ikke godt nok, at de ikke serverer mere øl efter kl. 18.20. En sidste forbedring til næste år er at markere de enkelte bryggeriers stande/borde bedre. Der lå kun et lamineret A4 på hvert bord, så man skulle helt op foran for at se hvilket bryggeri der holdt til ved det pågældende bord.

Formentlig meget glade mennesker efter lukketid

#292-314

torsdag den 2. maj 2013

Reference IPA

Centennial IPA, 7,2 % fra Founders Brewing Company. Siges at være referencerammen for det amerikanske øldommer program (tal lige om en gylden karriere!). Duft af sødt brød og lidt sæbe. I smagen føles den godt nok som en dobbelt IPA, hvor malten er fremtrædende og byder på fersken og rosin. Humlen er tør, ikke så grapeagtig, og godt balanceret af malten, men med en afsluttende god bitterhed. Så ikke i west coast stil, men rigtig god alligevel, uanset om det så er en enkelt eller dobbelt IPA. 5 skumfiduser.

De amerikanske ølsmagdommeres reference IPA!
#292