søndag den 19. maj 2019

Irsk trekløver

Høkeren havde et trekløver øl stående fra Rye River Brewing Company, der brygger en serie øl kaldet McGargles. For tre år siden havde jeg næsen i en øl fra den anden serie de brygger, Grafters. Grundlagt i 2013 er de nu et foretagende med over 40 ansatte. Trekløveret var en klassisk serie india pale ales gående fra en let session over en normal IPA til en dobbelt IPA.

Daragh's session ipa, 3,8 %. En mærkbar duft af harpiks, en aroma man næsten har glemt i disse nye juicy og hazy ipa tider. Der er også fint med rivende fyr og klistret harpiks, grapefrugt og ananas på en let maltbund af lyst brød. Humlesmagen holder ved et godt stykke tid mens substansen mere naturligt hurtigt fordamper. Det er en letbenet session ipa og det skjuler den ikke, men den gør det ganske godt. 4 skumfiduser.


Francis' Big Bangin' ipa, 7,1 %. Lidt malttungere i duften og deraf lidt svagere humle, men jeg synes stadig det er harpiks og fyr og måske en anelse trope. Den er også klart mere fyldig i mund og smag, med sød mango sammen med mere bitter grape og harpiks. Eftersmagen er her balanceret mere med sødme. I udtryk oplever jeg den næsten som en dobbelt ipa, så det bliver spændende med storebroren i trilogien. Fin øl, men den falder lidt mellem to stole/stilarter, 3-4 skumfiduser.Dan's Double ipa, 8,0 %. En del malt i duften og en smule humle henad melon og mango. Blød, sød og maltet i smagen, humlen er hverken bitter eller smagsmæssigt dominerende, men igen her lidt sød mango. Det er ikke så marmeladeagtigt klæbende som man kan komme ud for og selv om den mangler lidt kant, er det OK. 3-4 skumfiduser.


Godkendt, men heller ikke mere.

#1975-1977

Ingen kommentarer:

Send en kommentar