onsdag den 24. oktober 2018

Trio fra Alefarm

Sidst jeg havde Alefarm i glasset, gik det ret godt. Det var samtidig første seriøse omgang smagning med dem. Nu fik jeg lejlighed til at fiske endnu tre dåser med hjem fra indkøbsturen til Wika Meny i Køge, der bl.a. holder alle Alefarms humlede øl på køl, så friskheden bevares.

Aviate, 5,2 % pale ale. I denne har de kommet Amarillo og Mosaic humler i. Det resulterer i passionsfrugt, ananas, grapefrugt og mandarinsmag. Der er en let olieret humlebund og det ender tørt og medium bittert. Lækker øl, 4-5 skumfiduser.


Elevate, 6,1 % ipa, med Simcoe og Enigma. Ananas er den primære humlesmag men der er også grapefrugt og passionsfrugt. Mere fyldig bund og sødere afslutning end Aviate. Ret tæt på en klassisk West Coast stil ipa. 4-5 skumfiduser.Signwriter, 6,7 % ipa, humlet med Cascade, Mosaic og Enigma. Tydelig duft af citron, græs og harpiks. Igen en tand fyldigere end foregående, med en let sødlig maltsmag med note af korn og lyst brød. Der er meget fyr, harpiks og skovbund i smagen fra humlen. Citron og appelsinskal er de frugtige elementer. Bitter, men ikke på en rivende måde. Dejlig og behagelig øl til 4 skumfiduser.Alefarm har et meget højt bundniveau og man går ikke galt i byen ved at vælge en af deres pale ales. Drukket med dage og ugers mellemrum kan det være svært at rangere dem. De fleste jeg har smagt fremstår rimeligt friske og måske sætter de holdbarheden til kun 6 måneder? I så fald prisværdig. Man kan måske indvende, at de ikke spænder så vidt. Cirka halvdelen af de øl der er listet på RateBeer er (india) pale ales og cirka en tredjedel saisons. Men så kan man jo perfektionere det, man er god til. Det forlyder, at der skulle komme flere stouts og syrlige øl i produktporteføljen og det vil jeg givet holde øje med.

#1885-1887

Ingen kommentarer:

Send en kommentar