tirsdag den 17. juli 2018

Brygbrygbryg

Østerbro vin og spiritus havde et par flasker fra et for mig ukendt bryggeri, Brygbrygbryg, stående. Det var for fristende til at lade være med at teste. De erklærer sig for at være inspireret af belgiske øl og bryggere.

Le Renard Aigre, 8,5 % syrlig kirsebærstout. Må vel oversættes til Den Sure Ræv. Fra flaskens munding fangede jeg en syrlig duft direkte efter åbning, mens der efter ophæld mere var en chokolade-mælke duft fra glasset. Den starter umiddelbart som en sødlig stout men næsten med det samme kommer der et syrligt twist fra kirsebærrene, der dels får skjult maltsødmen og også frisket brygget op, således at det slet ikke fornemmes at den holder pæne 8,5 %. Bitterheden er angivet til 76 IBU men de er også forsvundet. Spændende eksperiment, men jeg synes nok, at kirsebærrene stjæler lidt for meget fra grundbrygget og samlet kun giver et syrligt indtryk, næsten uden nogen decideret frugtsmag. Jeg aner svagt kirsebær og mandel. Efter den havde stået et kvarters tid begyndte det sure at give et mindre præg på brygget, og lidt flere nuancer fra stouten trådte frem. Det hæver den op på 4 store skumfiduser.


Hibiscus Rouge, 6 % belgisk wit med hibiscus. Udover hibiscus te er der kommet bitter og sød appelsinskal i, samt koriander. Ikke synderlige duftafgivelser, men lidt frisk appelsin mærker jeg jo nok og en let brødduft. Smagen er let men fint afstemt i en komposition med let sødlig malt, aftryk af appelsin og koriander og nogle let krydrede noter i øvrigt. Jeg har ikke helt styr på hvordan hibiscus smager, men der er noget nyt/ukendt i smagen som bør være det. Det virker fint sammensat og resulterer samlet i en let drikkelig øl til sommervarmen og den bør derfor være et hit i disse uger. Fire skumfiduser.


Begge øl i øvrigt brygget hos Hoppe.Beer som deler deres passion for det belgiske. Batchstørrelsen er lille, således 2 stk. 30 L kegs, 261stk. 33 cl og 28 stk. 75 cl for Ræven, samt 348 stk. 33 cl. og 40 stk. 75 cl for Blomsten. Eksklusive øl.

#1839-1840

Ingen kommentarer:

Send en kommentar