fredag den 30. marts 2018

Syndikatet

Syndikatet og dets øl har en lidt hård profil med navne som Håndlangeren, Agenten, Spionen og den legendariske Psykopaten. Her er to øl med lidt mere blød og/eller positiv karma.

Forårsbebuderen, 5,8 % påske pale ale. Ja, vi er tæt på højtiden, der oprindeligt fordrede bockøl, men hvor spændvidden i dag er næsten lige så bred som blandt "juleøl". Let brød og karamel i duften. Sødlig og krydret, men på en behagelig diskret måde, samt noget humle, der mestendels er af bitter type, med en anelse fyr i smagen (Cascade). De skriver sprød på etiketten, og selv om det logisk er noget vrøvl om en flydende substans, giver det nu meget god mening, i en positiv retning. 4 små skumfiduser.


Festaben, 10 % imperial rom stout, brygget sammen med Martin Bo Petersen fra Næstved. Der er en tung duft af kaffe, rom og chokolade samt noget frugtigt. Smagen er ligeså tung, med en kraftig maltbund af sødt rugbrød, chokolade, kaffe, rom og træfade, selvom rommen kommer fra en flydende tilsætning og ikke efter ophold i en tønde. Der er faktisk også en del citrus fra humlen, noget som ellers er svært at fange i sådan en type øl. Enten er den pivfrisk (tappet to måneder før nydelse) eller også har de ikke været nærige med doseringen. Er trods den tunge beskrivelse ganske let at drikke, alt taget i betragtning. 4-5 skumfiduser.

#1712-1713Ingen kommentarer:

Send en kommentar