fredag den 23. marts 2018

Brewify

Brewify kalder sig for en ølklub med base i København. De samarbejder med håndbryggere der har vundet medalje ved DM i Håndbryg og tager deres vinderopskrifter og får dem brygget i større skala og sender øllet ud på både flaske og fad. For håndbryggeren er der ikke nogen økonomisk gevinst (eller udgift) og i følge Andreas Laumand Christensen, en af ejerne af Brewify, er der endnu et år efter de første øl kom på markedet, heller ikke nogen gevinst for dem. Andreas var på besøg i Østerbro vin og spiritus, hvor han skænkede op fra forårets kollektion og jeg tog noget kortfattede noter om oplevelsen.

Sidste Nadver, 5,5 % belgisk wit, brygget af Martin Greve & Morten Sørensen. Meget stiltro øl med gær og krydderier i duft og smag, med en let appelsin i den bløde og behagelig bryg. 3-4 skumfiduser.

Hoptimus Prime, 5,6 % engelsk IPA, brygget af Anders Würtz & Jakob E.E. Pedersen. For mig er engelsk IPA mere bitterhed end aroma, men her får jeg fine ananas og grapefrugt indtryk. De brugte amerikanske humler hører ret beset ikke til i en engelsk IPA, hvorfor det kan undre lidt, at den blev præmieret i sin tid. Men den smager nu ikke dårligere af den grund. 3-4 skumfiduser.

Jackalope pale ale, 6,2 % (men reelt 6,9 %) amerikansk pale ale, brygget af Troels Lunde Hagensen. Masser af troper i duft og smag; mango, passionsfrugt og lidt solbær. Let og letdrikkelig - rigtig fin. 4-5 skumfiduser.

Humlesuppe, 6,9 % amerikansk IPA, brygget af Michael Brandt. Fremstår med mere bitterhumle end aromahumle, men sidstnævnte drypper dog lidt fyr og citrus i ganen. Jeg havde nu nok lidt større forventninger til en deklareret amerikansk ipa. 4 skumfiduser.

Disse øl er brygget på Stevns bryghus, 500 liter. Næste batches kan ikke brygges der, så Brewify forhandler stadig om hvor det så skal blive. Jeg kan godt lide ideen bag Brewify men tænker det må være lidt svært at opbygge en profil, når nu man entrerer med så mange hjemmebryggere. Men det er jo selvfølgelig også et særkende. Jeg tænker også at man på længere sigt, hvis man formår at opbygge noget overskud, skal tilbyde dem der leverer opskrifterne en form for betaling.

#1706-1709

Ingen kommentarer:

Send en kommentar