tirsdag den 30. maj 2017

Bakunin - russisk mikrobryggeri

Russisk mikrobryg er vist ikke smagt før, så da jeg hos Høkeren så disse flasker fra Bakunin, måtte jeg prøve. Hvis man søger på navnet dukker Mikhail Bakunin op - en revolutionær anarkist - mon det er ham, bryggeriet er opkaldt efter? På deres hjemmeside oplyses det, at de er etableret tilbage i 2013. De er hjemmehørende i Sankt Petersborg, men de to flasker jeg bedømmer nedenfor, var brygget i Letland.

Red Maniac, 6,8 % røget chili ipa. I duften en spøjs blanding af frisk chili og frugtig humle. Den er endnu mere spøjs i smagen, med en blanding af maltsødme og sødmefyldt røg, en pæn dosis aromahumle med karakter af mango og passionsfrugt og en afsluttende chilivarme. Chilien er som i en god omgang chili con carne vel inkorporeret i drikken og stikker ikke ubehageligt ud. Det er dog lige før at man brænder lidt i mundhulen efter et par slurke og der kunne nok have været anvendt en anelse mindre. Men stadig en overraskende god oplevelse. 4-5 skumfiduser

Burevestnik, 10,5 % imperial stout. Initielt en ret vammel-røget duft, der hurtigt forsvinder hvorefter det mest markante er en lidt skarp kirsebær. Ret sød smag, med chokolade, kaffe, og både ristede og røgede noter. Underneden, og endda noget påtrængende, er en lidt underlig, skarp frugtsmag, der også er vinøs og varmende. Den er ikke tæmmet helt og forstyrrer en ellers rimelig udmærket imperial stout i den søde ende. 3 skumfiduser. 
Burevestnik har mange betydninger i Rusland, men en af dem er en anarkistisk avis. Har de andet på hjertet end gode mikroøl, bryggerne fra Bakunin?

#1516-1517

Ingen kommentarer:

Send en kommentar