onsdag den 30. december 2015

År 2015 på bloggen

Det er jo sååå populært med årskavalkader, så Dude Beering forsøger her at gøre status over livets gang på bloggen anno 2015.

Der blev lagt anmeldelse af 320 øl ud på bloggen. Det pæne antal blev godt hjulpet på vej af to smagssessioner jeg var inviteret med til i januar, som hver bød på en 45-50 øl. Ved de lejligheder smages der kun 5 cl, mens de øvrige par hundrede øl er drukket i naturlig størrelse. Det sætter en mindre begrænsning for antallet.

Ellers rundede bloggen i fin stil de første 1000 anmeldelser og jubilaren blev lagt på 7. februar. Nok ikke helt tilfældigt (!) sendte Amager Bryghus kort tid derefter deres Batch 1000 på gaden, som mange af mine medbloggere bedømte til at være årets danske ølnyhed. Jeg er ikke utilbøjelig til at give dem ret. Se hvad Stovt, Beertalk, Humle og Mad, Ousen om øl, Triplealehead og Ulkløbben begrunder deres valg med.

Indlæg nr. 500 kom på 18. marts. Den ærefulde plads tilfaldt Herlev Mark Hamp øl og netop Herslevs nye Mark serie, med hø, hamp og andre utraditionelle ingredienser var nok det mest nyskabende og lovende, der blev smagt i årets løb.

Af andre gode øloplevelser må nævnes, at Ølsnedkeren begyndte at hælde noget af deres omfangsrige produktion på flaske, Ghost Brewing fortsatte med at lave gode, tunge, mørke øl og viste, at der også er en fadlagret stout eller to som selv en forskrækket blogbestyrer kan lære at holde af. Der blev smagt en fortrinlig mørk tre-trins raket fra Mikkeller, Nøgne Ø og Brewdog. Rocket Brewing var også fine med deres varianter af Brettanomyces-øl. Fra udlandet fik jeg smagt to fra Port Brewings nye Hop Freshener serie og de var, naturligvis fristes man til at sige, fremragende. Der blev også stiftet bekendtskab med, og udstedt advarsel om, Odden bryg, som formåede at levere to ud af fire øl inficerede. Nørrebro Bryghus blev et dyrt bekendtskab da deres limited release kom på gaden og ned i min indkøbspose. Der var ikke helt fuld valuta for pengene.

Dude Beering var lidt ude at rejse i årets løb, og der blev indkøbt og smagt lokalt og semilokalt øl fra AcorerneAustralien og Grækenland, med varierende grad af fornøjelse. En anden "rejse" var til Lokomotivværkstedet og Danske Ølentusiasters Ølfestival - med mestendels fint udbytte af timerne brugt der.

Amager Bryghus imponerede igen, som tidligere nævnt. Udover deres jubilæumsøl kom der flere samarbejder på gaden. Noget chokerende måtte blogbestyreren stryge flaget og gå ned (på to skumfiduser) på en af dem. Et senere bryggeribesøg hos dem mens amerikanske Cellarmaker gæstebryggede var meget hyggeligt og var et stort sammenrend af danske ølbloggere og meget andet, der rør sig i ølverdenen her i andedammen.

Med disse ord vaskes tavlen ren og et nyt år på bloggen kan snart begynde. Læg gerne vejen forbi!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar