Seizoen Bretta, 8 % farmhouse ale fra Logsdon Farmhouse Ales (Oregon). Nyt bekendtskab - men pænt bedømt på RateBeer: 10 af de 17 listede øl har 95 points eller mere! Belgisk inspirerede, og brygger øl i laden på gården! Bryggeren, David Logsdon, er medstifter af Wyeast Laboratories, leverandør af flydende gærkulturer til hjemmebryggere. Markant saison/Brett duft. Og der er sørme smæk for skillingen i smagen. Der er Brett fra start af, på en stærkere vis end tidligere erfaret - meget læder og mere alkohol. Der er intens krydring som formentlig også hidrører fra gæren(e); peber, muskat, nellike. Der leveres også en tydelig bitterhed, som til dels er efterhæng af den kraftige gær, men også ren humle. En meget diskret frugtsmag, men uden nogen sødme, erkendes også - bitter appelsin? Nelliken og den bløde mundfylde indikerer måske, at der både er hvedemalt og en hvedeølsgær blandt ingredienserne? Det er voldsomt og måske lidt for vildt, men med en klar intention. 4-5 skumfiduser.
#1225
Ingen kommentarer:
Send en kommentar