lørdag den 7. februar 2015

M

Havde lige startet/lovet en kavalkade fra mine to smagninger, men så kom jeg til at kigge på tælleværket og måtte bryde ind med en god øl. Først havde jeg tænkt, at det skulle markeres med en Amagerøl, men efter at jeg omhyggeligt havde smagt og drukket Double Black Mash opdagede jeg, at den havde fået et par, ganske vist kortfattede, ord med på vejen fra Copenhagen Beer Celebration. Den kommer nu alligevel med som en bonus anmeldelse, mens æren for anmeldelse nr. 1000 tilfalder en rigtig god røgøl. Ikke så kendetegnende for, hvad der tidligere er blevet berømmet herfra, men vel fortjent.

Aecht Schlenkerla Eiche, 8 % røgøl/Doppelbock fra Brauerei Heller. Malten røget over eg. Markant, og alligevel let røg duft. Næsten lidt vammel med vanilje. Røgen er naturligvis mest markant i smagen, men den indeholder en sødlig bund med lakrids, karamel og krydrede noter. Ikke så megen bitterhed under røgen. Røgen er blød og lækker og er helt fint afstemt med øvrige smagsindtryk. Brauerei Heller kan det med røgøl: 5-6 skumfiduser


#1000Og som bonus, måske mest til mig selv, denne anmeldelse:
 
Double Black Mash, 12 % imperial stout fra Amager Bryghus. Denne øl er mæsket to gange for at kunne producere en maltfyldt bombe. Farven er næsten lilla-sort og duften så tung som tordenskyer: mørke bær,  blommer,  kaffe. Mundfylden er fantastisk, cremet og blød men med potent smag af samme ingredienser som i næsen. Der er virkelig proppet noget i flasken, resulterende i også en alkoholpræget sødme. De tunge maltsmage overdøver næsten bitterhed fra humlen, som i hvert  fald ikke får lov til at bidrage med aroma. Balancen mellem en initielt smagsmæssigt sød stout og så det meget spruttede er perfekt udført, så man efter at have erkendt enkelt delene må overgive dig og nyde samspillet. Der er ikke nogen vej udenom og derfor meget passende i dagens anledning: Seks skumfiduser. En bedre karakter end under CBC, men her mere koncentreret nydt og i fuld mængde!


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar