lørdag den 23. december 2017

Endnu en omgang fra Ebeltoft

Efter at jeg for nylig genopdagede Ebeltoft Gårdbryggeri og erkendte, at de var blevet bedre, tog jeg igen forbi Østerbro Vin og Spiritus og købte nogle flere af deres flaskeophældte produkter.

Deep Blue, 9,8 % mørk ale. Dufter meget af malt og karamel, med lidt rådden frugt nederst. En på samme gang sød og tør smag, med malt, karamel, træ, og sherry og nogenvarmende alkohol. Minder en del om barley wine, men bevarer samtidig et belgisk præg pga. den krydrede gærsmag. Absolut en nydeøl, der ikke skal drikkes hvis tørsten skal slukkes, jeg bliver mere tørstig af at drikke den! 4-5 skumfiduser.Wildflower I.P.A. batch 500, 7,1 %. Smagte den almindelige Wildflower sidst og den begejstrede. Kender ikke historien bag denne udgave men man kan jo gætte på, at det er bryggeriets 500 bryg som de så fejrer med en ekstra god Wildflower. Duften er grape, passionsfrugt og fyrrenåle. I munden er det stadig en ret god ipa, med en næsten olieret fornemmelse fra den gode humle. Den er så tilpas krasbørstig at den mere minder om en westcoast IPA end en NE IPA som jeg fik association til med lillesøsteren. Men den er stadig en ganske dejlig øl, og får ligeledes 5 skumfiduser.


Mesa like it sweet, 11 % barley wine. En voldsom vinøs sødme vælter ud af flasken som første duftindtryk lige så snart kapslen blev lettet. Den har rødvinskarakter. Den har en rig, meget sød maltet smag, med ren sukker eller kandis oveni. Der er træsmag, og noget krydring men den har det svært i sødmen. Spiritussen, som også i smagen bærer referencer henad rødvin, ligger som varmende element og sørger lige akkurat for, at det ikke bliver alt for klistret. Det er stadig en meget sød øl. Der findes dessertvine og her er en øl, der må være yderst velegnet som alternativ. Som ren nydeøl bliver det lidt for meget af det gode. Vi ender på 3-4 skumfiduser.


#1663-1665

Ingen kommentarer:

Send en kommentar