søndag den 1. januar 2017

Basqueland Brewing Project

Basqueland Brewing Project er et nyt bekendtskab fra den spanske del af Baskerlandet. Jeg fornemmer ikke, at de gør et stort politisk væsen af sig, men er stolte over deres region samt deres øl. Fik fat i tre forskellige i Danmarks hyggeligste ølbutik, Høkeren - men følg hellere Facebook siden for nyheder fra butikken. Og tag så derned, få en snak med Gyda, som i øvrigt altid giver et glas øl til kunderne. Se, det kan du ikke få i en internet-butik!

Alvin, 10 % imperial stout. Tyktflydende ved ophæld, kom næsten ud i viskøse klumper! Tung duft med chokolade, kaffe og jeg fornemmer faktisk lidt gødning! Mørk bitter chokolade, kaffe, meget let vanilje, ristede og brændte noter samt en udpræget slutbitterhed er nogle af smagselementerne i en dejlig kompleks og fyldig imperial stout. Alkoholen er godt pakket væk i fluidummets svar på vattæppet, der blødt kæler for tungen, smagsløgene og ganen. Klassisk brygget, så selv om det er set før, er det godt. Pænt godt, til 5 skumfiduser.


Aupa, 5,3 % american pale ale. Aupa er både en baskisk hilsen/skål og forkortelse for all united pale ale. Græs og brød i duft, næsten som en pilsner, og med en let undertone af grape. Også lidt pilsnerskarp i smagen, med græs og bitterhed som fra denne øltype. Smurt let ind i citrus-grape fra de anvendte Columbus og Cascade tørhumler. Har noget lidt hengemt og støvet over sig i både duft og smag, men burde ikke være så forfærdelig gammel, men en tre måneder har den nok været på flaske. Det har ikke rigtig bekommet den vel, siger jeg, uden at kende det helt friske produkt. Tre skumfiduser.


Imparable, 6,8 % IPA. Lidt mere fyrrefrisk riv i næsen end fra den foregående uden at det på nogen måde kommer i nærheden af næseblod. Passions- og grapefrugt derudover. Lettere olieret mundfølelse, hvor malten lægger en fin brødbund og humlen ligger på som pyntegrønt med samme smagsindtryk som duften angav. Selv om det spiller godt sammen er det igen en smule diskret og måske lidt for gammelt, selv om den nok er brygget en måned senere end Aupa'en og dermed "kun" haft et par måneder på flaske. Men det er jo nok til at få noget af humlesmagen til at dampe af. Det er lidt synd, for jeg kan fornemme at intentionerne og udførslen er gode. 3-4 skumfiduser på nuværende grundlag.


Så deres bedste øl var i denne omgang den type, der bedst kunne tåle lidt flaskeopbevaring. Ikke helt overraskende ...

#1440-1442

Ingen kommentarer:

Send en kommentar