mandag den 3. oktober 2016

Rouge Farms

Jeg har før smagt på øl fra Rogue men først nu sat mig lidt ind i bryggeriet. De er bosiddende i Oregon, som i tidligere tider har været et mekka i USA for dyrkning af humle. Siden skiftede scenen og vin og vinplantager overtog området, og humlen var på vej ud. Rogue, som har brygget øl siden 1988, kom til Independence i Oregon i 2008 og begyndte at dyrke humle til eget bryggeri. Siden er der kommet byg (til malt) samt flere andre produkter til fra Rogue Farms, nogle slet ikke relateret til øl. På deres hjemmeside er der en beskrivelse af de geologiske forhold, der giver jorden i området dens sammensætning, og de taler om dirt-oir og det føles helt Nyt Nordisk køkken -agtigt at læse om. Således fremstår de særdeles sympatiske, men hvordan smagte de to IPA, jeg havde fået fat i?

4 Hop IPA, 4,44 %. En session IPA med fire humlevarianter, de selv har dyrket: Rebel, Freedom, Yaquina og Alluvial - helt egne sorter. De giver en fantastisk fin duft, der føles tung og olieret, med fyr, harpiks og passionsfrugt. Forventeligt en ret let maltbund, der er tæt på prædikatet tynd, men den formår alligevel at holde nogenlunde fast på humlesmagen, der dog ikke er helt så håndgribelig som den var i duftindtrykket. Der en en smule sødme tilbage, der virker mere som marmelade end karamel. De 55 IBU er ikke ret krasbørstige. En temmelig god session IPA til 5 skumfiduser.


8 Hop IPA, 8,88 %. Her er der udover de fire fra ovenstående bryg anvendt humlerne Liberty, Newport, Revolution og Independent. Alle selv-dyrkede, naturligvis. Så har de ikke flere varianter på deres marker. Der er også mæsket på 6 forskellige malte. I duften fornemmede jeg sødlige frugtaromaer som mango og melon og som jeg først tilskrev humlen. Efter nogle minutter var der kun en halvvammel og -stærk karamelliseret malt at inhalere. Smagen er også fuldstændig maltdomineret med karamel og klister. Underneden mærkes en cocktail af abrikos, alkohol, passionsfrugt og det slutter temmelig uharmonisk besk af. Jeg skal ikke afvise at et mere frisk eksemplar af flasken ville kunne have indeholdt mere aromatiske elementer fra humlerne, men her fungerer brygget ikke. 2 skumfiduser.


Det var både halvskidt og noget ret godt fra Rogue og deres egen gård. Jeg vil dog gerne fortsætte med at udforske øl fra dem. Gerne on location!

#1396-1397Ingen kommentarer:

Send en kommentar