torsdag den 13. december 2012

Bonusøl i Sverige

Har de seneste par dage været i Växjö og arbejdet. Med 62.000 indbyggere måtte det være muligt at få serveret noget godt øl. På RateBeer havde de nu kun en beverding listet, Bishop Arms, en række af kædepubs, som også findes i Danmark. Var forbi og smage et par stykker i deres hyggelige, men ret skummelt belyste bibliotek.

Første øl var svensk, Julnarren 7,0 % ale fra Hantverksbryggeriet i Västerås. Duft af vanilje. Kort syrlig start der overdøves af vanilje og en tør eftersmag med kaffe og tobak. Vanilje bringer sjældent noget godt til øl, ej heller i dette tilfælde men det er ikke katastrofalt. Noget spøjs øl hvor mange af smagsindtrykkene normalt findes hos porter/stout. Blev klart bedst når den blev tempereret lidt, men må nøjes med to-tre skumfiduser.

Med blitz blev billedet om muligt værre ...

Burde jo have fortsat med svensk, men valgte en Underlig jul 6,5% ale fra norske Nøgne Ø. Brygget som en brobygger mellem øl og gløgg! Krydret med kanel, kardemomme, koriander, nelliker og ingefær der alle smages. Smager i denne mund heldigvis mere af brunkager end af gløgg. Varedeklaration/navn korrekt! Vildt eksperiment men det holder. Fire skumfiduser.

Ikke løgn hvad der står på etiketten ...
#208-209/204-205

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar