lørdag den 24. juli 2021

Bryggeriet Umage

Det er som om, at det aldrig vil tage en ende. Der dukker hele tiden nye, små og mindre små bryggerier op på den danske scene. Det er alligevel imponerende, at så mange kan overleve, selv om nok de færreste bliver rige af at brygge specialøl, eller hvad man nu skal kalde det. En del bukker naturligt under, men som sagt, det afholder ikke folk fra at prøve. Her er jeg, ret tilfældigt faldet over bryggeriet Umage, som jeg har svært ved at finde informationer om. Deres første øl, som anmeldes nedenfor, er brygget på Stevns ved Brygmaskinen. Den anden øl i opslaget er et blend med en øl fra Kasper Brew Co. Begge øl købt i en nyere butik: Fælles, på Jagtvej, Østerbro. Butikken forhandler ikke kun øl, men også vin, spiritus mm. og er samtidig et galleri. Mere om det ved en senere lejlighed, måske. Nu vil jeg gøre mig Umage ...

En stor stout, 11 % imperial stout fra Bryggeriet Umage. Duften er relativt blid, med chokolade og mælk, kaffe og tobakblade. Det er en imperial stout af den søde skole med fin mørk chokoladesødme, kaffe, fin let syrlighed og god afsluttende bitterhed, der sammen sørger for, at det ikke bliver alt for klistret. Men alligevel er ganen godt indsmurt og man kan nyde smagsindtrykkene længe. Med denne første øl har de vist, at de godt kan finde ud af at brygge en øl, som rigtig mange ølentusiaster vil kunne sætte pris på. Fire skumfiduser.


Joker & the Thief, 12 % blend af 50 % imperial stout fra Bryggeriet Umage og 50 % barley wine fra Kasper Brew Co. Man kan så tro, at det er ovenstående øl, der er halvpart i sammenrendet. Blend, det er normalt noget jeg kun har set praktiseret hos Penyllan herhjemme, og med ganske fine resultater. Her er det i en lidt mindre ambitiøs grad, hvor de (gætter jeg på) har hældt to øl sammen og ikke gået og nusset om delelementerne i flere år, som de gør i Tejn Havn hos Penyllan. Duftmæssigt er det stouten, der fører an med chokolade, mælk og let kaffe. Kun ved omrystning i glasset frigives nogle frugtige noter som må stamme fra barley wine. Lidt spøjst får jeg også noget tang/umami i næsen. Smagen er ganske god, med først en del chokoladesødme og let ristet brød. Derefter stikker barley wine næsen op over den glatte overflade og tilfører mørk, frugtig alkohol. Det hele bindes sammen af en medium til kraftig slutbitterhed. Måske lidt for sød samlet set; begge øl har på hver sin måde et sødligt udgangspunkt. Og så bliver barley winens alkohol for dominerende i længden. Men til langsom nydelse og vederkvægelse går det lige an. 4 skumfiduser.

 

#2184-2185

Ingen kommentarer:

Send en kommentar