onsdag den 6. februar 2019

Smagsprøver fra Fanø Bryghus

Fanø bryghus har været ret dårligt repræsenteret her på bloggen, hvilket på et tidspunkt førte til en dårlig rating. Efterfølgende blev jeg dog klogere og de er nu opgraderet. Jeg har svært ved at finde dem i butikker i Hovedstadsområdet, og de føler selv at de kan trænge til lidt mere eksponering. Deres chefbrygger, Steve Rold, kontaktede mig derfor og spurgte om han måtte sende nogle øl. Jeg var frit stillet til hvorvidt jeg overhovedet gad at skrive om dem og naturligvis var min mening ikke til diskussion. Det er næsten en trend i det nye år, hvor jeg lige har givet min mening til kende om nogle ikke-udgivne øl fra Brygbrygbryg. Her følger så mit indtryk af de tre tilsendte øl fra Fanø, heraf to nyheder. 

Three Graces, 8,6 % belgisk trippel. Duften er sødlig, banan, tyggegummi og en smule alkohol. Farven er lidt mere orange end de fleste men er tilladt. Fyldig øl vel indenbords, næsten tyk, med en del sødme og frugt, mest banan, der er understøttet af lidt peber. En lille anelse af sød appelsin. Andre krydderier er kardemomme, nellike og anis. Mærker ikke alkoholen i smagen. En lækker øl, der gør hvad en trippel skal gøre og det er dejligt. 4 skumfiduser.

Der er næsten lidt Michael Kvium over etiketten, men den er designet af Jessica Rold

Gorm the Old, 10 % imperial stout, lagret på kakaonibs og vaniljebønner. Der er let kaffe og chokoladesødme i duften, som fornemmes en smule tør og støvet. Smagen er ret sød, med en tyk, mørk chokolade, der har en anelse, men heldigvis kun en anelse, vanilje. Selv om det er sødt, slutter den lidt tørt og medium bittert. Kunne måske ønske lidt mere modspil til chokoladesødmen, men når det nu skal være, så er den superlækker og vaniljen er for min sarte mund perfekt afstemt. 5 skumfiduser.

Den så næsten purpurfarvet ud i overgangen mellem skum og øl
Full Danish Breakfast, 5,5 havre stout. Sidste øl er en genudgivelse af noget de selv beskriver som et godt dansk morgenmåltid med kaffe, havregrød og Muscovado sukker! Der er ganske rigtig kaffe og let røg i duften sammen med mørkt brød. Den lidt tynde øl byder på noget af det samme i smagen, som egentlig ikke er specielt sød og det ender lidt bittert og astringent pga. de mørke ristede malte. Alkoholprocenten taget i betragtning er der pakket en del smag i brygget men det bliver lidt flygtigt. Men godt så længe det varede og en påmindelse om, at mørke øl ikke behøver være kejserlige og indeholde to-cifrede volumenprocenter af sprut. 3-4 skumfiduser.


Tak til Steve og Fanø bryghus for at donere disse tre øl.

#1945-1947

Ingen kommentarer:

Send en kommentar