onsdag den 31. oktober 2012

Amager bryghus single hop serie - EXHOP

Humle er en vigtig ingrediens i øl - i visse typer betyder den rigtig meget. Samtidig eksisterer der rigtig mange humlesorter, hver med deres sær- og smagspræg. Fancy bryghuse, og også Mikkeller, har lavet single hop øl, hvor grundbryggen er den samme og hvor eneste variable parameter er humlen. Det vil Amager nu også gøre. De har så valgt at bruge tre eksperimentelle humler, som det slet ikke er sikkert at de nogensinde bliver kommercialiseret. Drak de tre forskellige med min gode (øl)ven Torben.

Grundtypen for øllet var american pale ale. Uklar bryg på 5,5 %.

Storm edition HBC 342. Tør-bitter, med svag syrlig appelsin. Humlen dræber en del af de øvrige smagsindtryk. Noget letbenet-tynd. I direkte konkurrence med de to øvrige får den 3 skumfiduser.

Lundbak edition HBC 436. Ret sødlig-maltet smag, med en let bitterhed. Meget frugtig og parfumeret smag. Mere fyldig end foregående. 4 skumfiduser.

Hulgreen edition HBC 517. Første indtryk en smag af brød. Den mindst bitre af de tre, med en let frugtig undertone. God tør balance. Samlet den bedste, så det skal resultere i en højere karakter, men nøjes med den lidt ambivalente 4-5 skumfiduser.

Sådan set tre gode pale ales, men i direkte konkurrence skal der gøres forskel

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar