tirsdag den 15. januar 2013

Single humle, Simcoe

Double Simcoe IPA 9,0 % fra Weyerbacher. Single humle øl. Humlen Simcoe er en relativt ung humle der kom på markedet i 2000. Er populær i amerikanske IPA hvor den både bidrager med bitterhed og forskellige aromaer som citrus og fyr. Duften maltet sødlig med måske en anelse rosiner? Fyldig-sødlig smag som typisk for double IPA. Der er anelser af mørke bær. Humlen giver mere bitterhed end aroma men grape og fyr anes. Bryggen minder faktisk en del om den nyligt anmeldte fra Midtfyn. Selv om Midtfyn anvendte tre forskellige humler er denne alligevel humlet lige en lille tand bedre der giver modspil til malt-sødmen. 4-5 skumfiduser.


Single humler giver mulighed for at smage den enkelte humles bidrag til festen!
#233

2 kommentarer:

  1. Det er nogle spændende øl du har på bloggen. Det kunne være sjovt at prøve en IPA der kun var lavet på Cascade eller Centennial, så man rigtigt kunne opleve de forskelle smagsudtryk sorterne repræsenterer!

    SvarSlet
  2. Mikkeller lavede for 1-2 år siden en serie på jeg tror det var 19 forskellige single hop øl. Samme øl type hele vejen igennem. I dag ærgrer jeg mig over at jeg ikke prøvede den.

    SvarSlet