søndag den 27. januar 2013

Dansk vildtgæret øl

Gl. Bådsmands Porter, 5,6 % fra Den gale Brygger. Den gale Brygger laver udelukkende øl med vildgær, gær som naturligt sidder på anvendte frugter og øvrige tilsætninger (honning, nektar). Gæringsprocessen kan tage op mod et år med denne metode. Produkterne laves i meget små mængder hos andre bryggerier. Denne bryg er en blanding af Den Gale Bryggers egne Hinsides (en vildtgæret frugtøl) og en Stout Noire fra Søgaards Bryghus, og derefter lagret på egefade. Øllet i flasken er fra 2009. Dufter svagt af vanilje og chokolade. Ligger blødt og let i munden, er som en porter normalt er, ikke særlig fyldig. Fremmest blandt smagene er en let syrlig, ikke eddike, men måske æble, som er der hele vejen igennem. Underneden anes kaffe og tobak og en afsluttende tørhed. Af de mørke øltyper foretrækker jeg klart stouts frem for porter, og især imperial stouts, og så har en let porter som denne det svært. Ydermere finder jeg æble-syre smagen for dominerende selv om den holder sig fra at være eddikesur. Men det er en grænsesag! Jeg må nøjes med at tildele 2-3 skumfiduser.


Vildt gæret øl - det er de færreste danske bryggere der forsøger sig med den slags


#242

Ingen kommentarer:

Send en kommentar