Udskænkningssteder

Kølsters Tolv Haner

Anden juledag besøgte jeg den ret nyåbnede Kølsters Tolv Haner på Rantzausgade. Her serverer de øl fra egen lokal, økologisk produktion. Lokalet ligger i den stille ende af gaden på et hjørne, med et busstop bogstaveligt lige uden for døren. Indenfor er der ikke videre luksuriøse skamler og bænke at side på. Lamperne er ret fine og spreder et dæmpet gyldent lys. Denne aften var det medblogger Kasper fra Humulus Lupulus, der havde sin første tjans bag disken - jeg var ligefrem hans første kunde!

Der udskænkes i små (22 cl.) glas, men så koster det heller ikke mere end 25 kr. pr. øl. Der var vist kun 10 haner åbne den aften og jeg fik smagt en 4-5 forskellige. Denne serie skal ikke decideret omhandle øl, så de vil ikke blive egentlig anmeldt. Men de er generelt lette og letsmagende og meget langt fra eksempelvis amerikansk stil, hvor man får smidt alle indtryk direkte i hovedet på en lidet subtil vis. Her skal man bruge smagsløgene lidt mere i de bryggede ales (fortrinsvis denne type). De har også noget de kalder frisk øl.

Der var denne 2. juledag lige ved åbningstid ikke særlig mange i baren og dem der var virkede som om de kendte personalet. Det er nogle anderledes øl man her får serveret (og der kan købes flasker med hjem) og der er dejligt fri for fladskærme og fodbold. Jeg vil godt give en anbefaling for den hyggelige stemning, anderledes øl og ølkyndigt personale!


1 kommentar: