onsdag den 5. juni 2013

To øl, ikke fra To Øl!

Har en ret lang "venteliste" af anmeldelser. I går lykkedes det mig at stykke to sammen til et lille tema (to rigtig gode øl fra To Øl), men resten er et skønt sammensurium. Så det bliver vist bare de første fra listen, der kommer på i dag (og ved de følgende opdateringer).

Imperial Black, 7,5 % sort IPA fra Buxton Brewery. Duft af fyr og let kaffe. Blød som silke i munden. Maltsødmen er mørk chokoladeagtig, men humlen er aldrig fraværende og giver friskhed, citrus og fyr. Sort IPA kan ofte lande mellem to stole, hvoraf den ene jo er IPA, mens den anden nogen gange er udefinerbar. Her synes jeg at der er noget let porter indover, og kombien er yderst vellykket. Det må udløse 5 skumfiduser.

Dejlig sort IPA

Five, 5,5 % ale fra Upright Brewing. Brødagtig duft, antyder fylde som en belgisk blonde. Bryggeriet specialiserer sig da også i at lave øl inspireret af franske og belgiske typer, men med lokale (økologiske) ingredienser og et eget lille twist. En maltet gær base, med let frugtsødme hen ad abrikos, krydrede indslag og en fin let bitterhed der ligger længe i ganen. De anvendte humlesorter er Willamette, Liberty og Perle som er mere diskrete end andre ofte anvendte i amerikanske mikroøl. Fin øl til 4 skumfiduser.

Fin øl, men alt for dyr

Normalt plejer Dudebeering ikke skele til prisen når karakterer uddeles og det gør jeg heller ikke i dette tilfælde, men denne flaske fra Upright på 750 ml kostede den nette sum af 120 kr. Det er alt for meget for denne øl, selv om den kommer langvejs fra.

#342-343

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar