torsdag den 28. marts 2013

Lille addendum med svensk påskeøl

Der dukkede pludselig et par svenske påskeøl op til mig i påskegave, så de skal da også lige ha' et par ord med på vejen inden højtiden for alvor sætter ind:

Black Coffee Easter edition, 7,5 % sort ipa fra Mohawk. Brygget i Belgien. Kraftig ipa duft af grapefrugt. Humlen smager ikke så kraftigt som den dufter; indeholder også fyr. En besk- og bitterhed fra den tilsatte (etiopiske!) kaffe. En meget let chokolade sødme anes også. Samlet lidt let i det trods alkoholen og den mørke farve men fin alligevel. Fire skumfiduser.Lækker cremet skum

Dark easter ale, 7,6 % amerikansk ale fra Sigtuna. Potent tryk i flasken, kapslen fløj gennem køkkenet ved åbning og er endnu ikke fundet! God duft af citrus og fyr. Velhumlet som en (mørk) ) ipa med god citrus og fyrre smag. Der er en meget let beskhed som nok skyldes den mørke malt. Også en let sødme. Minder meget om foregående men humlen er her lidt mere kompleks. Scorer de samme fire skumfiduser men de er noget større her.

Af udseende meget lig foregående

Formentlig har de svenske bryggere ikke på samme måde som de danske en tradition for at lave påskebryg og har heller ikke nogen type som udgangspunkt. Derfor er det nu pudsigt at de to jeg fik, begge var ret ens.

#272-273

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar