torsdag den 4. december 2014

Noter fra smagningen - de sorte og så de tunge sorte

Silk Porter, 6,2 % fra Hoppin’ Frog. Ikke megen duft, måske lidt mælkechokolade. Smagen er næsten lige så diskret, med kaffe, chokolade og let brændte noter. OK, men ikke mindeværdig. 3 skumfiduser.

Spetsnaz Export Stout, 6,7 % stout fra Grumpy Troll Brewery, Restaurant and Pizzeria (Wisconsin). Let kaffe duft. Typisk stout let fylde. Kaffe og brændte noter i smagen der ikke er specielt interessant. Lidt bedre end en Guiness men ikke markant afvigende fra denne. 3 skumfiduser.

Rime Of The Ancient Mariner, 11 % imperial stout fra Brouwerij De Molen. Hel & Verdoemenis lagret på kirsebær. Let mørk frugt i duften. Megen mørk, sød chokolade i smagen, med prikkende alkohol underneden. Der er en antydning af frugt, men er det fordi jeg forventer det? Fin imperial stout, men en tand for sød. 4 skumfiduser.

Oil Of Aphrodite, 10 % imperial stout fra Jackie-Os. Med valnødder og sirup. Kaffe og chokolade hvis man hiver dybt ind. Tykt, alkoholrig drik med mørk, bitter chokolade. Lidt tyndbenet i smagen, men fin nok. 4 skumfiduser.

Zinneke, 8,4 % imperial stout fra Smuttynose Brewing Company. Fadlagret i bourbon fade. Chokolade, bær og let sprut i duften. Lidt det samme i smagen, minus sprutten. Brændte noter. Den belgiske gær giver også et godt aftryk. 4-5 skumfiduser

Laika Russian Imperial Stout, 11,7 % fra Straight To Ale (Alabama). Mørk chokoladeduft. Også ret dyb og mørk chokoladesmag, der modspilles af en bitterhed der næsten ender over i noget syre på bagkanten. Blød men ikke super fyldig. Kunne godt have haft lidt mere krop til de mange procenter. 4 skumfiduser.

Assassin, 12,8 % killer (!) imperial stout fra Toppling Goliath (Iowa), årgang 2013. Lagret på whiskyfade. Helt flad øl der er mørk som arvesynden. Mørke bær i duften og vel også noget chokolade. En rigtig god og klassisk imperial stout der har fået en helt tilpas dosering på fadene hvor whiskyen spiller op men ikke mod den mørke chokoladesmag. Alkoholen smages således og har en let fadspruttet whiskysmag. Er normalt ikke så vild med fadlagring men her må jeg overgive mig. 6 skumfiduser.


13th Anniversary Ale, 11 % fra Bottlework Brewing, brygget hos Stone Brewing Company. Der er brugt 13 malte og 13 humler til denne 13 års jubilæumsøl. Ale og ale, den er så mørk og fyldig at det vel er en stout? Chokolade og kaffe i duften. Mørk chokolade og let brændthed i smagen. De mange humler giver ikke smag som typisk er i så mørke øl, men bidrager dog til noget bitterhed. Men nok lidt mere et gimmick end egentlig udslagsgivende i smagen. 4 skumfiduser.

#923-930

Ingen kommentarer:

Send en kommentar