søndag den 19. oktober 2014

Underall

En serie single hop session IPAer fra Mikkeller og To Øl. Alle tre brygget de Prouf og på 4,6 % og brygget med byg og havre.
 
Underall Polaris. Renskuret citrusduft med let riv. Forbløffende fyldig for at være session ipa/kun på 4,6%. Selvfølgelig ikke supertung men med en underliggende frugtsødme. Polarishumlen giver noget tørt og bittert i bagkanten som trækkes med over i eftersmagen. Der er ikke provokerende smæk for skillingen, så karakteren ender på 3-4 skumfiduser.Underall Galaxy. Samme grundtype som før. Lidt skarpere duft, mere af grape og let fyr. Virker lidt mindre fyldig end Polaris. Derfor også lidt mindre sødme selv om der er en frugtsmag til stede. Humlen er lidt mere pågående med den noget skarpere grapetone. Ikke nær så slutbitter og heller ikke i denne noget skarp fyr i humlen. Så igen lidt på det jævne med pil opad: 3-4 skumfiduser.Underall Mosaic. Dufter lidt mere skarpt af fyr og harpiks. I denne er der næsten kun en kraftig, fyrret og tør humle smag til stede. På forkanten anes en meget let citrus men uden en maltbackup forsvinder den hurtigt i den pågående humle. Stadig en øl type i den lette genre men den friske humle smag trækker lidt op. 4 (små) skumfiduser.

Men fine sessions IPAer der beviser, at man godt kan putte smag i en "let" øl. Det er så en større kunst at få balanceret forskellige humler i et godt forhold.

#805-807

Ingen kommentarer:

Send en kommentar