tirsdag den 7. oktober 2014

Black Nitro

Black Nitro, 7,5 % black IPA fra Amager i et samarbejde med Shaun Hill fra Grassroot Brewing. Brygget første gang i 2009 men er ikke med i det sædvanlige sortiment. DudeBeering har ikke haft snablen i den før nu. Dufter renskuret af citrus, lakrids og let røg. Vel indenbords fyldes munden med et væld af smagsindtryk der må afspejle de fem malte og de 6 humler: Herkules, Tomahawk, Amarillo, Simcoe, Cascade og Centennial. En lidt sødlig malt blandes med tør tobak og en let underliggende svag citrus. Afslutningen er tør og med en ganske betydelig snert af lakrids og lidt vanilje. Eftersmagen er meget lang, med en tør, lakridset og fyrret egenskab. Det kan være lidt af en balancegang at lave en sort IPA men her er sammensætningen super god, med IPA delen behørigt nedtonet men alligevel godt til stede, og hvor den mørke malt giver gode mindelser om porter, blot med bid. Det må, endnu en gang, udløse en topkarakter til drengene i Tårnby: 6 skumfiduser.
#798


BONUS

Kom af en eller anden grund til at starte med at skrive ord om Wookieen, selv om jeg tidligere har anmeldt den. Men fordi jeg blev så glad for Black Nitro og faktisk også værdsætter Wookieen højere end første gang, kommer her, for en meget sjælden gangs skyld, en genanmeldelse.

Wookiee, 7,2% west coast ipa fra Amager/Port Brewing. Et samarbejdsbryg mellem humlekongerne af Danmark og USA. Det kan umuligt gå galt med sådanne partnere og de anvendte humler Herkules, Amarillo, Citra, Centennial og Sorachi Ace. Grape, citrus og fyrretræ og harpiks i duften. Formentlig en let maltfylde men inden man når at evt. erkende dens størrelse og udtryk vælter humlestrømmen ind over smagsløgene lige så uimodståeligt og ustoppeligt som fruentimmere ved åbningen af Daells Varehus' udsalg i gamle dage. Humlerne og deres indbyrdes blandingsforhold og tid for tilsætning giver en voldsomt blomstret smag med krydrede toner, en let citrus i bunden, bakket op af det jeg plejer at kalde en spruttet solbær smag. Afslutningen og eftersmagen er knastør som Negevørkenen efter 12 timers sol. Samlet en ultimativ ipa som man skal være tilvænnet for at nyde men som man blot må udtrykke en dyb tak til bryggerne for. Seks skumfiduser. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar