onsdag den 25. februar 2015

Endnu et landetema fra smagningerne ...

... denne gang norsk

Spesial IPA, 4,6 % session IPA fra Hansa Borg Bryggerier (stort kommercielt bryggeri). Brygget med efter sigende amerikanske humler. Der anes nogen humleduft fra den kolde øl. Der anes noget fyr i humlesmagen, men det er flygtigt. 3 skumfiduser.

Hovistuten, 4,7 amber ale fra Røros Bryggeri og Mineralvannsfabrikk. Inspireret af IPA og Münchener. Meget teflonagtig ale, hvor al kritik preller af, for der er ikke noget galt. En ros behøver de så heller ikke forholde sig til herfra. Det eneste jeg fanger, er noget let krydret maltbase. 2 skumfiduser.

Frk Fryd, 4,25 % ale fra Korvald Søndre Mikrobryggeri. En overraskende frisk smag i en ellers ret let bryg. Citrus, men ikke overdoseret i forhold til den meget lidt tilstedeværende maltbase. Bitterhed findes man ikke meget af. Karakteren er lav, men det er nu ok. 3 små skumfiduser.

Cream Ale, 4,6 % fra To Tårn Bryggeri AS. Kender ikke noget til typen, men den er blød og rund som en hvede. Let syrlighed, men bryggen er noget tyndbenet. Men frisk og let drikkelig. 2-3 skumfiduser.

Lige til sidst en dansker, der undsneg sig min opmærksomhed, da det danske opslag fra smagningen blev lavet.

Julefryd, 6 % sweet stout/ale fra Løkken bryghus. Særlig sweet synes jeg nu ikke denne er – men Pia er nu heller ikke kjær … Syrlig og prikkende og så ret tynd. Fejl/infektion? 1-2 skumfiduser.

#1062-1066

Ingen kommentarer:

Send en kommentar