søndag den 22. februar 2015

Blends fra Stockholm

Monks er to bryggerier og seks restauranter i Stockholm. De har siden 2009 lavet en samling blendede øl, altså blandinger af egne og udvalgte andre bryggeriers øl (og nogle gange andet spiritus). Åbenbart blander de ikke bare rester sammen og udgiver det på flaske. Det har jeg ikke oplevet tidligere. Nu fik jeg stukket snuden i 6 af slagsen.

Blend no. 17 Fertile Empire, 10 % blanding af Monks Victoria Imperial Porter, Black Jack Imperial Porter, Index Out Of Bounds Vanilla Imperial Stout & Timmermans Kriek. Denne blend har en god blanding af chokolade og en syrlig frugtig smag. Det giver faktisk mening selv om eventuelle andre nuancer i porterne forsvinder lidt i frugterne. 4-5 skumfiduser.

Blend no. 18 Galant Versatile Hybrid, 10 % imperial stout, en blanding af Monks Svea Imperial IPA, Monks Russian Imperial Porter, De Struise T.H.R.E.E. og De Molen Dutchsky Whisky. Ikke så vinøs en duft i denne. Til gengæld er der sprut i smagen – en lidt større dosering af den anvendte whisky? Basis ellers klassisk imperial stout men det drukner lidt i whiskyen. 2-3 skumfiduser.

Blend no. 19 Ultimate Jodeling Sound, 13 % frugtøl, en blanding af Monks Blåbärs (Blueberry) IPA, Samichlaus 2012 (A) og De Molen Dutchsky. Vinøs og dyb maltet-frugtet duft. Ved ikke om det helt præcis er blåbærrene jeg kan smage, men der er en forskel fra blend 20 som kom først i glasset, om end forskellen ikke stor. Det er stadig en fin øl, om end lidt til den søde side. Men ikke en frugtøl i min mund-optik. 4 skumfiduser.

Blend no. 20 Unbeatable Yodeling Call, 13 % hvede bock, en blanding af Monks Cassino Special (Imperial Dark Wiesswein), Samichlaus 2012 (A) og De Molen Dutchsky (whisky).  Meget barley winet duft. Kompleks smag af mørke frugter, chokolade, kaffe og varmende alkohol. Gad vide om det er gennemtænkt, men det smager godt. 5 skumfiduser.

Blend no. 23 Hello Hordeum, 10,1 % barley wine, en blandning af Monks Hellza Hoppin DIPA & Barley Wine fra Eskilstuna Ölkultur. Mest en duft af barley wine andelen fra bryggen, men jeg aner en let fyrrethed. Ingredienserne kan genkendes i smagen, hvor barley winen dæmpes og DIPAens fyrrethed tilfører en frisk kant. 4 skumfiduser.

Blend no. 27 12 Victoria, 8,3 % imperial stout, en blanding af Monks Victoria Imperial Stout & De Molen Dutchsky (whisky) fra Monks cafe. Tyk imperial stout duft med mørke frugter og vanilje og mandel. Whiskyen er her pænt doseret og giver et ekstra pift til den tykke og fine imperial stout med kaffe, læder og tobak. 5 skumfiduser.


#1044-1049

Ingen kommentarer:

Send en kommentar