mandag den 28. juli 2014

Store øl fra Det Lille Bryggeri

Det Lille Bryggeri fra Bringsted laver mange, også som oftest også gode øl. Her endnu et par fra tankene som ikke før er blevet anmeldt/smagt.

4 Grain IPA, 7,0 %. Brygget med fire sorter kornmalt: byg, hvede, rug og havre, samt 3 amerikanske humler: Citra, Columbus og Warrior. En maltet tør duft, med en kende frugt i (tørret abrikos). En meget frugtrig maltsmag som er af en tørret, og lidt sprittet type med smag af abrikos og rosin. Humlerne giver en tør og fyrret under- og eftersmag med retning henad harpiks men som i denne dobbelte IPA type får godt modspil af malten. Den ender med en fin balance mellem maltfrugtsødme og humlebitterhed og udløser nemt de 5 pæne skumfiduser.
Dommedagsbryg, 12,1 % imperial stout. Brygget i anledning af, og på samme tid, som det seneste dommedagsprofeti 21. december 2012. Hvis verden gik under skulle der ikke være noget restlager af ingredienser tilbage i Det Lille Bryggeri. Derfor brygget på 5 malte & 4 humler + brun farin. Meget fladt bryg her 1½ år efter. Duft af rosin, svesker, træ og røg. Smager først sødligt fra farinen. Derefter blander mange af duftens elementer sig i smagen, med en noget syrlig og spruttet undertone. En af maltene kaldes whiskymalt og det giver noget whiskysmag, men (heldigvis) ikke så fremtrædende som visse whiskyfad-lagrede typer. Der er mange gode smage der rummes i en forbavsende let bryg. Den har vel efterhånden også fået en snert af barley wine over sig. Med lidt mindre syrlighed, der trækker med over i den lange eftersmag, havde brygget smagt mig bedre. Nu får den stadig fine 4-5 skumfiduser.
#736-737

Ingen kommentarer:

Send en kommentar