torsdag den 25. april 2013

Ebeltoft gårdbryggeri

Røg ind i et nyt bryggeribekendtskab: Ebeltoft Gårdbryggeri. Navnet og etiketterne (se billeder) har en stil der antyder rustikt, gammeldags håndværk. For at teste om øllet nu også levede op til det, købte jeg to testere.

IPA, 6,1 %. Let i duften, med rosin, fyr og citrus. Også let i smagen, med god frugtsødlig maltsmag og fine humler, både bitre og aromatiske (forkant af grape og en tør bitter afslutning). Men det hele er lidt for let og lidt. Alt IPA skal ikke være i West Coast stil, men når nu smagsindtrykkene peger derhenaf, er det synd at der ikke er givet lidt mere gas. Blid intro til de mere vovede IPAer men hvis man er nået til det stadie, er denne desværre for tynd. Den bitre eftersmag er også en smule uharmonisk og aner jeg en smule diacetyl? Ok, og derfor 3 skumfiduser.

Lidt støvet etikettestil

Damn Dark Stout IV, 8,1 %. Flad øl, med en lidt syrlig duft af æblecider. Kaffe, mørk ristet røgmaltet smag, med træ og en let syrlig bitterhed. Stort set ingen (malt)sødme, hvilket også er hensigten. På trods af de 8,1 % meget lidt fylde. Selv om jeg nu nok mener der godt må være lidt chokoladesmag i en stout, så er dette et forfriskende anderledes bud på øltypen. 4 af de pæne skumfiduser.


Anderledes, men god stout
#290-291

Ingen kommentarer:

Send en kommentar