onsdag den 17. april 2013

To nordsjællandske øl

Var forleden i det nordsjællandske udi ornitologisk ærinde og benyttede lejligheden til at kigge ind i en lokal biks. Halsnæs Bryghus var repræsenteret på hylderne og jeg købte to.

Classens Lise, 5,5 % ale. Sødlig duft, man kan allerede her fornemme den tilsatte lynghonning. En noget anderledes smagende øl! Den lette lyse ale er krydret med kamille der formentlig er det krydderi der smages mest. Resultatet er en tør smag, der afsluttes med let bitterhed og så honningens sødme. Jeg synes dog at kunne fornemme en svag diacetyl (smør) smag. Det anbefales at drikke den til stærk mad men her tror jeg den vil blegne. Nyd den i en lun krog på en solskinsdag. Tre skumfiduser.


OK ale med honning og kamille

Vådbinder, 7,6 % porter. Dufter af kaffe og mørke bær. Smagen ligeligt fordelt på kaffe, chokolade og lidt syrlige-mørke bær. Eftersmagen også med røg fra den anvendte røgmalt. En meget fint proportioneret porter, der også er pænt fyldig. Jeg synes at almindelige portere kan være lidt tynde i det, men denne fra Halsnæs er anderledes til den bedre side. Samtidig er den stadig let drikkelig. Det må give fem skumfiduser.


Meget fin porter
#288-289

Ingen kommentarer:

Send en kommentar