lørdag den 6. april 2013

Nyt amerikansk humle-bekendtskab

Høkeren i Ravnsborggade havde øl fra High Water Brewing Company på hylderne. Det kendte jeg ikke men måtte da prøve. De består/bestyres af to glade gutter der skiftede karriere fra hhv. Silicon Valley high tech og broadcasting. Nu skulle der brygges øl! De er indtil videre et sigøjnerbryggeri der lejer sig ind hos andre for at producere deres bryg. Der blev indhandlet et par stykker.

Hop Riot 7,3 % IPA. Lidt atypisk en klar øl, men med fin fyrret duft. De kalder at den er brygget i "Left-coast" stil, altså åbenbart ikke helt som West coast stil, men det er vist en nuance forskel (heldigvis!). Lidt letbenet sag initielt men i munden træder der en basis af malt frem. Men det er naturligvis humlen det drejer sig om og den er fint og pænt aggressivt til stede! Ikke fuldt så kompleks som eksempelvis Green Flash, men tør, bitter, med citrus og blomster i smagen. Igen, igen, igen en rigtig god californsk IPA som fortjener 5 af de store skumfiduser.

Hop riot er navngivet efter en strejke og en opstand på en humlefarm i Californien 1913 hvor 4 personer omkom.


Retribütion, 9,5 % Imperial IPA. Maltet duft, med gode toner af fyr. Bryggen ligger let og glat og en dejlig smag breder sig i munden, hvor maltkroppen har en let frugtsødme (banan, fersken). Humlen er på ingen måde aggressivt tilstede men afstemmer fint sødmen med en god tørhed og let bitter finish. Man fornemmer på ingen måde den høje procent men den er nok med til at holde humlen lidt mere i baggrunden end ved almindelige og double ipa'er. Hvis sødmen var holdt bare en bette smule mere diskret så havde det været en klokkeklar sekser. Nu lander den på 5 meget fine skumfiduser.


High water skal dyrkes lidt mere ...!

#282-283

1 kommentar:

  1. Mhhh 2 spændende øl fra et spændende bryggeri. Dem vil beer.sylvatica.dk også teste ved lejlighed...

    SvarSlet