mandag den 7. september 2015

To nyheder fra Ghost brewing

Det er et stykke tid siden, jeg har fundet nyt fra Ghost brewing. Heldigvis kunne Høkeren i Ravnsborggade tilbyde mig et par stykker forleden:

Born to brew wild, 7,8 IPA denne i samarbejde med Nómada Brewing. Heavy IPA, skriver de. Lidt renskuret, lidt frugtsødme og en anelse fyrret tørhed i duften. Dejlig blød og fyldig IPA, med en del brødsmag, en svag frugtsmag henad moden appelsin og en let rivende, tør fyr, som fører over i en middelpæn bitterhed. Der er både forhumlet og tørhumlet med i alt 5 forskellige humler, heriblandt et par, jeg ikke har hørt om før: Mandarina og Calypso. Det dansk-spanske samarbejde får opfyldt intentionen om at lave en tør øl, men hvor blødheden er det indsmigrende element. 4-5 skumfiduser.



King Kegwa, 10,7 % imperial stout, brygget med kenyansk Kegwa kaffe. Der er en dyb duft af kaffe og røg og en anelse lakrids. Fyldig og cremet bryg, hvorfra smagsindtrykkene langsomt frigives. Meget naturligt er det kaffe, der er den første på banen. Lakridsen følger efter, sammen med chokolade og en næsten mælkeagtig sødme. Ret markante ristede, næsten brændte noter indleder eftersmagen, der et stykke tid efter, at brygget har forladt mundhulen, forstærkes af en medium til kraftig bitterhed. Bitterheden tørrer næsten ganen ud. Ghost brewing kan det der med at lave gode, fyldige og tunge mørke øl - dette er ingen undtagelse. Det giver fortjente 5 skumfiduser.


#1229-1230

Ingen kommentarer:

Send en kommentar