søndag den 30. november 2014

Noter fra ølsmagning: surt og hindbær

Jeg kendte jo godt stilen sour som jo stadig er lidt af en udfordring. Men der var også hele tre øl med hindbær!

Sinners Ale 08, 8% sour fra Lost Abbey/Port Brewing. Sprut, kirsebær og mandel i næsen. Stærk syrlig øl, hvor den mørke bund her ikke helt modvirker syrligheden. Den er derfor for markant i Dude Beerings mund. 2 skumfiduser.

Cuvee de Tomme 2009, 11 % fra Lost Abbey. Man kan sige ret meget det samme om 2009 flasken som om den foregående. Syrligheden er for markant til mig. Det udelukker ikke, at afficiniados vil elske denne øl. Denne og foregående er da også meget højt rankede på RateBeer. 2 skumfiduser.


Porto Gallito, 7,2 % sour fra Freetail Brewing company (Texas). Syrlig duft, næsten lidt Brett. En mørkere sour øl, hvor bunden lægger en lille dæmper på de stramme elementer. Men det er stadig lige surt nok. 2-3 skumfiduser.

Yo Soy Un Berliner, 4,4 % hvede fra Freetail. Barrel aged series. En anelse af Brett i duften. I munden en stærk sour smag som vel ikke kan være det helt tiltænkte bag fadlagringen? Men OK, de laver sure øl og denne er med lactobacillus. Men ikke god i min mund - 2 skumfiduser.

Raspberry Ananke, 6,8 % sour fra Freetail. Lagret på vinfade. Her en mere rent syrlig duft, stammende fra vildgær og bakterier. Syren fra gær og bakterier får medspil af de syrlige og søde hindbær, resulterende i en frisk drik, som igen ikke har så meget med øl at gøre. God mundfrisker, 3-4 skumfiduser.


Founders Backstage Series # 1: Blushing Monk (2011), 9,2 % ale fermenteret med hindbær fra Founders Brewing Company. Kraftig duft af hindbær. Det mest ekstreme eksempel på frugtøl jeg har haft i munden. Øl tænker man ikke på, hverken farve eller skum eller smag. Fin syrlig saft med stort hindbærindslag. Ribena! Men alligevel får den her 4 skumfiduser – må være super som velkomstdrink.


Raspberry Wheat, 6,5 % hvedefrugtøl fra Alaskan Brewing Company, en øl i deres Alaskan Pilot Series. Også her en markant duft af hindbær. I denne fornemmer man dog lidt mere øl og frugten er ikke så dominerende. Igen ville jeg godt kunne servere denne som en velkomstdrink, også til folk der ikke drikker øl (de findes, kender i hvert fald to!). 3-4 skumfiduser.

#898-904

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar