søndag den 2. november 2014

Folkared 15

Så starter en stribe opslag som stammer fra en stor smagning hvor jeg kom igennem 59 øl. Beskrivelserne vil derfor nødvendigvis være noget kortfattede, og billeder savnes næsten helt. Indlæggene prøves at blive samlet omkring temaer som kan være enkelte bryggerier, hvilket første er et eksempel på.
 
Folkared 15 er et svensk bryggeri fra Halland, som brygger øl efter engelske opskrifter. Der var fem forskellige med:

Bullseye Best Bitter, 6,1 % engelsk bitter. Sødlig karamelduft. Karamellen smages på forkant men afløses af en kraftig men typisk (?) bitterhed for typen. Er ikke så velbevandret i genren. Også noget krydring inden den rene bitterhed. 3 skumfiduser

Ko-i-Norr English IPA, 7,5 %. Sødlig og mellemfyldig øl, med noget god humlesmag og solbær. For at være en engelsk IPA er den lidt mere smagende end andre, men lidt uharmonisk. 3 skumfiduser.

Lazy Bunny Single Hop, 5,5 %. Stiltro belgisk blond men i den meget diskrete ende. Mest tydelig er den lette pilsneragtige humle. 2 skumfiduser.

Moose Juice Imperial Stout, 9,1 %. Rosiner og blommer i duft. Noget skarp smag af frugterne der derefter giver noget bittert efterspil. Ret tynd fylde, og det hele er lidt for frugtet til så meget mørk væske. 3 skumfiduser.

Wild Boar Mild Ale, 4,8 % ale. Maltet duft. Godt med malt og ikke meget andet i smagen. Kedelig. 2 skumfiduser.

#820-824

Ingen kommentarer:

Send en kommentar