lørdag den 22. november 2014

Fredagsøl

Der har her i efteråret udviklet sig en fin lille tradition på min arbejdsplads hvor vi hver anden-tredje fredag lige samles om et par gode øl eller tre inden vi holder weekend. Vi tager øl med på skift. Der kommer en del øl på programmet som jeg ikke har smagt før. Herunder de første fire af slagsen.

Arrogant bastard,  7,2 % american strong ale fra Stone Brewing. Meget maltet bund med karamel og spruttede frugter. Koriander og nelliker kan smages. Ultra tør finish. Meget fin blanding af humle og malt. Seks skumfiduser.

Flagstaff ipa, 6,1 % ipa fra Lumberyard Brewing Company. Let maltet og let fyrret duft. Fin maltet smag med frugt som abrikos/fersken. Humlen er i smagen slet ikke pågående men smager mest ren bittert. Til gengæld har den en meget lang og rent tør eftersmag, der er behagelig. Så selv med knap så store armbevægelser kommer den snildt op på fire skumfiduser.

30th Street, 6 % pale ale fra Green Flash. IPA kongerne forsøger sig her med en pale ale, lavet i forbindelse med deres 6 års jubilæum. Der er tydelig grape i duften. Let øl, med en fin citrus og en god ren tørhed. Den lette krop gør at smagsindtrykkene fordufter men selv om den ikke er så voldsom som en klassisk IPA, er humletilsætningen (Warrior, Cascade og El Dorado) nok til at hæve den over typen sædvanlige lettere anonymitet. Har til allersidst noget solbærgæret dybde som mest ses hos IPA og dem der er værre. En af medsmagerne noterede sig en let metallisk eftersmag men den kan jeg ikke erkende. En rigtig god pale ale over niveau, pga. den gode, omend flygtige humlesmag. 4 skumfiduser.


Brother David's Triple, 10 % Abbey Style Ale fra Anderson Valley (dem med den hornbeklædte bjørn - se etikette). Der er klar banan i duft og i smag. Smagen er sødlig og krydret, koriander kan udskilles. Typisk megen spritsmag som stilen kræver det. Jeg synes nogen gange at alkoholen kan tage overhånd - her balanceres den men det er med sødme og banan som modvægt, lidt mere kant kunne have været ønskelig. 3-4 skumfiduser.

#885-888

Ingen kommentarer:

Send en kommentar