lørdag den 21. juni 2014

Westmalle

Havde en ide om at jeg ville tage alle trappistbryggerierne og deres øl under kærlig behandling dengang jeg smagte produkterne fra Rochefort. Siden er der gået en rum tid. Øllet Westmalle bliver brygget på klosteret: Abdij Onze-Lieve-Vrouw van het heilig hart (Vor Frue Kloster af det hellige hjerte) og er hermed anden øl i serien, der forhåbentlig, på et tidspunkt, når hele rækken af trappister igennem.

Dubbel, 7 %. Duft af rosin, svesker, karamel og nellike. Meget maltet-karamel smag med sødlig side. Masser af krydrede noter: kanel, muskat, lakrids mm. En let citronsyrlighed ligger nederst i smagsbilledet. En ligeledes let røgsmag afrunder. Ikke megen bitterhed i øllet, mest som noget nøddefinish. På trods af alle indtryk let tilgængelig og - drikkelig. 4-5 skumfiduser.
Trippel, 9,5 %. Banan og tyggegummiduft fra mundingen af glasset. En let, blomstrende og frugtig trippel i munden. Der er smag af banan og tyggegummi, krydret med peber, kardemomme og trænoter. Tørt, og så alligevel med en sød afslutning. I udtryk mere som en almindelig blonde end en trippel. Der er næsten ingen sprittet alkohol i smagen som ellers plejer at være et fremtrædende træk blandt tripler. Det er sådan set helt fint. 4 skumfiduser.


#713-714

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar