lørdag den 29. december 2012

Svensk fødselsdagsfirling

Fejrede min fødselsdag ugen før jul og havde blandt andre min søster og svoger på besøg, der er bosiddende i Sverige. En af mine gaver var 4 øl som min søster indrømmede hun havde valgt ud fra udseendet! Svensk mikrobryggeriøl er sjældent på hylderne herhjemme, så det var en god gave.

Valsviken Vinterporter, 9,1 % fra Nynäshamns Ångbryggeri. Let ristet og røget duft. Fyldig og tung vædske, med en start af sødme, både frugt (citrus) og chokolade, der hænger ved, og som balanceres af en let bitter finish med kaffe og vanilje der også indeholder mørke (sprittede) bær. Ret god sag - 5 skumfiduser.


Mmmm, god, tung og mørk!
Sleepy Bulldog Winter Ale 6, 2% fra Gotlands bryggeri. God syrlig og humlet duft. Ser tynd ud men har en overraskende kompleks smag der er syrlig, tør og besk og med elementer af (chokolade) sødme. Ganske fin brown ale til fire skumfiduser.


Prægtigt skum og fin øl
Wisby julbrygd 6, 0% fra Gotlands bryggeri. Karamel farvet lager. Let øl uden meget fylde. Fremmeste smagsindtryk er beskheden fra humlen. Skulle ellers være brugt fem malte og tre humler. 2-3 skumfiduser.Ikke meget smag i denne

Pistonhead Christmas Carol 5.6% mørk lager fra Brutal Brewing. Det er ansatte fra det store Spendrups der i deres fritid brygger anderledes øl i meget mindre skala. Diskret øl hvor man mens den er kølig har svært ved at fange tydelige smagsindtryk. Ved lidt henstand bliver det ikke til meget mere end en tør bitter eftersmag med en anelse syrlighed. Tre skumfiduser.


Drabelig etikette, mere fredsommeligt indhold
#225-228/220-223Ingen kommentarer:

Send en kommentar