lørdag den 17. november 2012

IPAer fra Green Flash Brewing

Da jeg for et par måneder siden var i USA fik jeg smagt mig igennem en del IPA; se evt. anmeldelser. Blandt en del middelmådige øl skilte West Coast IPA fra Green Flash Brewing sig klart ud fra de andre og jeg måtte hoste op med 6 skumfiduser til den. Dog oplevede jeg derover forskel på en version frisk fra fad og så et par stykker købt i flaske. Vel hjemkommet og efter lidt research er det lykkedes mig at opstøve både udskænkningssteder (Ørsted Ølbar) og butikker (Høkeren) der fører denne øl. Jeg måtte derfor for en sjælden gangs skyld ud i at anmelde en øl en gang til for at se om det dejlige bryg kunne tåle en tur over Atlanten. Høkeren havde også en anden IPA fra Green Flash der røg med i samme omgang.


West Coast IPA 7,3 %. Anmeldt før. Tør men også lidt maltet duft, brød-agtig. Har en kompleksitet og dybde som få andre IPA. Men varierer også fra gang til gang. Bedst fra fad i USA og fra lille flaske (33 cl) på Ørsted ølbar. Her i denne version er den bitre eftersmag lidt mere fremtrædende end ellers. Stadig en god blanding af frugtig maltet smag med godt tørt humlebid der ikke er helt så dominerende som hos andre amerikanske IPA. Der er dog anvendt fire slags humlesorter der hver bidrager med sit og som formentlig forklarer den rigtig gode smag. Stadig nok den bedste IPA jeg har smagt men denne flaske må nøjes med fem, stadig meget store skumfiduser. Og kun fordi jeg ved at den friske fadversion er helt unik.Kan transport og lagring mon ikke forklare forskellen mellem de enkelte oplevelser?

Fornuftig størrelse og importen taget i betragtning, OK pris på 70 kr.
Imperial  IPA 9,4 %. Fyr og citrus i duften. Blomsterrig og frugtig syrlig smag. En let sødme anes inden det afsluttende humleangreb der er ganske tørt. To andre humlesorter end dem anvendt i West Coast og med en mere markant tørhed til følge. Mere typisk amerikansk IPA og rigtig lækker. Får også fem skumfiduser, men tæt på 6.

Lidt lysere og lidt mere typisk amerikansk IPA. Green Flash styrer!
Begge to rigtig dejlige øl hvor West Coast har lidt mere dybde i smagen.Så at Høkeren også havde en tredje øl fra Green Flash i butikken (ikke IPA). Mon ikke jeg også skal prøve den?!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar