lørdag den 14. april 2012

Forsinket påske

Der har været lidt stille her, og mange har været bekymrede for min helbredstilstand! Bare rolig, jeg drikker og smager fortsat øl, men ikke altid under lige gunstige lejligheder, så der er ophobet nogle vurderinger som vil blive uploadet hen ad vejen.

I dag gælder det to påskeøl, som er aktuelt smagt - dvs. påsken er jo overstået og den strukturerede gennemgang af forskellige påskeøl a la juleølskavalkaden blev det ikke til. Men mindre må gøre det.

Første øl er Fiddivous påskebryg  fra Stevns bryghus 6,0%. Brygget på 3 malte og med 3 humler. Overgæret, inspireret af belgisk blonde. Uklar mørk gul, stift hvidt skum. Næsten skarp bitter start der mildnes og sødes i eftersmagen. Let frisk smag, med antydning af måske hyld? Bør drikkes i solskin, men pas på, de 6% gør den ikke til en decideret bællebajer. 3-4 skumfiduser.

Fiddivous påskebryg

Den anden påskebryg (begge fundet i Super Best i Rønnede) var Påskebryg, fra bryghuset Møn 6,3%. Øl brygget efter belgisk dubbel inspiration. Let ale, mørk nøddefarvet, med lyst brunt skum der hurtigt falder hen. Dufter af korn. Smag let, men karakteristisk for typen. Ret sød, ikke meget humle eller andet bittert over den. God øl - 4 skumfiduser.

Påskebryg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar