mandag den 19. september 2016

Trillium

Trillium har fået den fornøjelse af at blive udråbt som et af de 25 nye(re) bryggerier i USA man skal lægge mærke til. Så var det jo godt at jeg netop opholdt mig i deres hjemby Boston, da jeg fik nys om dette. Først forsøgte jeg at finde deres produkter i en efter sigende velassorteret liquor store, men her fortalte de mig at deres produkter stort set kun sælges fra et beskedent udsalgssted samt fra deres egentlige bryggeri med tilhørende brewpub. Det passer vist ikke helt, men jeg fik en undskyldning for at komme forbi salgslokalet. Og der var begrænsninger på mængden af øl, man måtte købe, ligesom udvalget (hvad der var på hylderne) kunne skifte dagligt, indikerende både en mindre produktionskapacitet og/eller en stor omsætning af varerne.

Trillium er mest kendte for at være frontløbere for en north-east ipa stil, der er stærkt aromahumledrevet, og i et samspil med specielle gærstammer der nedbryder visse bestandsdele i humlen, giver det et mere "juicy" udtryk. Jeg fik seks dåser med formodet stort humleindhold samt en større flaske, hvor genren var en lidt anden. Den starter vi med:

Permutation series Number Two, 5,5 % spelt grisette pale ale. Gad vide hvor i det beer-iodiske system den vil havne? Brygget er så nyt, at det endnu ikke var kommet på RateBeer ved indtagelse. Og nummer et i serien kender RB heller ikke noget til. Grisetter har været på bloggen et par gange tidligere i år. En sødlig-sur duft bekræftes af bonusbarnets ansigtsudtryk. Tillige en anelse stram. Smagen er meget saisonagtig med syrlighed fra gæren og Motueka humle samt en udpræget tørhed i den helt til bunds gærede øl. Gæren giver gærede noter og egentlig gærsmag. Nydt en 30 grader varm septemberdag i Boston rammer den lige i bulls eye i halsens tørre plet men vil også gøre lykke på andre tidspunkter. Den høster fem store skumfiduser.


Vicinity, 8 % double IPA. I aroma og smag virker den super frisk med ret lidt bitterhed og mængder af frugtige og blomstrede noter. Der er grapefrugt, passionsfrugt, ananas og mango samt en anseelig mængde fyrrenål. Jeg har kun lugtet til friske humlekogler men jeg forestiller mig, at hvis man tygger en mundfuld, vil man få samme, næsten olierede indtryk i munden. Det må være fordi dåsen er super frisk-fremstillet. Fint førsteindtryk af north-east ipa stilen fra Trillium. Fem skumfiduser.



Fort Point, 6,6 % double dry hopped pale ale. Procentmæssigt er den vist meget mere over i ipa genren end pale ale og alle duft- og smagsindtryk understøtter antagelsen. Omend det ikke er helt let at komme ind bag det meget umiddelbare humleindtryk, hvor der er fuld smæk på. Grapefrugt, mango og passionsfrugt med skarp fyr underneden. Som i foregående mest som aroma og ikke meget i bitterhed. Jeg har hørt udtrykket humlejuice brugt lettere forkasteligt. Det er meget beskrivende her. Jeg kan godt lide det, så 4-5 skumfiduser.



Little Rooster, 5,8 % american pale ale som del af en small bird series. Vi holder os stadig i den meget aromahumle drevne genre, men her er der skruet lidt ned på tangenterne og især den skarpe og tørre fyrresmag. Der er også mere appelsinsmag i den bette hane og stort set ingen bitterhed. Fortsat den meget frugtige NE-ipa stil der præsenteres. Den er god og selv om der måske ikke er den store variation at spore mellem de tre grundtyper der er smagt indtil nu, så glider de dejligt let ned i blogbestyrerens gane. 4-5 skumfiduser.


Congress Street, 7,2 % ipa. De kalder det selv for deres flagskips ipa, og så må den være god. Den synes brugerne på RateBeer også - den står til 100 points. Den har en næsten ren duft af appelsiner men også noget let tropefrugt. Ligesom i ovenstående apa er der mere afdæmpede smagsindtryk hvor man godt kan erkende en let malt (som kiks) førend en meget frugtig humlearoma fra primært Galaxy, men også Columbus gør sig gældende. Ret let bitterhed til sidst. Igen en ret juicy, nærmest frugtdrikagtig øl, der nærmest er en alkoholmæssig storebror til den lille hane. 4-5 skumfiduser.


Scaled & Scaled double dry hopped, 7 % ipa'er. Drukket og anmeldt sammen for at kunne vurdere virkningen af tørhumlingen. Duftene er ret svage, lidt sødlig med en svag fyrretone fra Scaled, mens ddh Scaled forekommer at have en lidt mere kompleks frugtduft. Begge har en let maltsmag af lyst brød i en mellemfyldig bryg. Grundbryggen er langt fra så frugt-juicet som de øvrige bryg ovenfor, og har en let tør og medium finish. Den tørhumlede er noget mere fyldig og saftig, men stadig langt fra øvrige i denne anmeldelse. Slutter en anelse mere bittert. Samlet er de lidt blegere og mere skuffende end jeg havde håbet på og smagsforskellen var i dette par ret diskret. Men den tørhumlede var en snert bedre, uden at der dog gives forskel i karakteren der ender på 3-4 skumfiduser til dem begge.



Trilium var trods de sidste ikke helt innovative bryg et dejligt nyt bekendtskab - dem håber jeg at kunne møde flere gange. Måske i et samarbejde med Amager bryghus?

#1388-1394

Ingen kommentarer:

Send en kommentar