mandag den 7. december 2015

Norsk mikro

Ægir er et mikrobryggeri ved flækken Flåmsbrygga ved Aurlandsfjorden i Norge, sådan lidt mellem Bergen og Oslo. Fandt en IPA og et samarbejdsbryg fra dem hos Høkeren.

Ægir IPA, 6,5 %. Der er passionsfrugt og grankogle i duften. Meget frugtig smag, abrikos og bitter appelsin. Rimelig meget varmende alkohol - så stærk er den ellers ikke. Malten er karamel under frugten, som næsten er marmelade. Der er humlebitterhed, i pæn mængde. Men ikke særlig meget aroma. Minder i udtryk næsten mere om dIPA. Men 4 skumfiduser til den.



Bæver double white IPA, 8 % witbier/ipa samarbejdsbryg mellem Ægir og Beaverton Brewery, London. Der mærkes både esteriske og humlede frugtnoter i duften; banan og passionsfrugt og tør fyr. Smagen er en fin kombination af de to øltyper. Kraftig frugtet-spruttet malt, som har smag af abrikos og appelsin. En ret krydret smag fra gæren (gærresterne fra flasken skal drikkes med anbefaler de) med bitre noter. Humlen er lidt i baggrunden, men det er også dobbelt styrke. Der er dog en fin fyrret tør afslutning. På papiret måske svært, men i glasset velfungerende. Fire skumfiduser.

#1281-1282

Ingen kommentarer:

Send en kommentar