søndag den 19. maj 2013

Ferieøl fra Ølleriet

På min odysse i det jyske i slutningen af april faldt jeg i Nørre Vorupørs kombinerede bager og slagterbutik (!) over en hel hylde med lokale specialiteter, herunder øl fra Ølleriet Haandgjow. Købte hele 6 forskellige af slagsen som alle blev testet i gode venners lag efter dagens fugleobs i felten.

Viking Ale, 6,3 % ale. Fin ale med tilsat lyng og røllike, der giver en sødlig, nøddeagtig smag, med en fint afstemt syrlighed. 4 skumfiduser

Grumset, men den bedst smagendeHeltborg Mosebryg 177, 6,6 % ale. Duft af porse. Fin ale med en tør smag, hvor porse er den mest fremtrædende. den tilsatte mynte anes, men fint afstemt. Fint krydret blanding. 4 skumfiduser.


Fin orange farve

Klitøl 5,8 % ale. Lidt mindre fyldig end de to første. Havtornen giver en let syrlighed. Noget diskret og anonym. 2-3 skumfiduser.

Flot firling i den sene aftensol i udestuen

Den Blonde 9 % belgisk ale. Duft og smag af banan, men på den lidt skumbananagtige måde. Den tilsatte rørsukker gør den for sød. Man mærker til gengæld ikke noget til de 9 %. Samlet kan det kun give 2 skumfiduser.
Og så lige en gylden

Heltborg special ale 7,7 % belgisk ale. Let kaffeduft, der svagt går igen i smagen, der også indeholder let lakrids. Reklamerer med en fyldig og kraftig smag, men det er nærmest modsat. OK, men havde gerne set den lidt som lovet. 3 skumfiduser.

Og en mørk

Dubbel stjerne, 6,8% dobbelt ale. Igen en meget diskret øl, på grænsen til det anonyme. Let krydret smag, med en god balance mellem krydring, tørhed og sødme. Men hvorfor ikke give den lidt mere gas? 2-3 skumfiduser.
Sidste smagsprøve fra Ølleriet

Samlet set OK øl fra Ølleriet omend de generelt var lidt for diskrete i deres udtryk. Kører ikke til Nr. Vorupør igen alene for deres skyld ...
#324-329

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar