Jeg fortsætter med at finde øl fra Hoppe.Beer jeg ikke har smagt før. Det gør ikke noget.
This is not my first rodeo, 6,5 % belgisk saison med kaktusfrugt. Kaktusfrugt, eller kaktusfignen, giver en fin orange farve, lige en tand mørkere end det lykkedes mig at forevige. Duften er frisk fra frugten, cremet-mælket og næsten samlet lidt syntetisk. Der er en hel del frugtsmag fra den for mig ukendte/aldrig smagte kaktusfrugt. Iblandet er noget vanilje-yoghurt der gør den friske smag lidt fad. Det er en overraskende let øl og en normal saisons fylde og gærsmag er ikke med i denne flaske. Det er en fin øl med en karakteristisk frugtsmag. Jeg er ikke enig i betegnelsen saison, men det gør ikke oplevelsen ringere. Fire skumfiduser.
Sour of the times, 7 % sour saison. I denne er der allerede ved ophæld mere saison da der er meget mere skum end foregående. Også duften har en for stilarten typisk krydring. Mundfylden er også som den skal være. Det sure oplever jeg mere som smag af den tilsatte appelsinskal end noget baseret på fermentering. Det giver et frisk pust til saisonen, der i klassisk form godt kan være lidt tung at danse med. Hvis jeg skal udsætte noget på denne fine øl, så kunne der måske doseres en anelse mindre appelsin, men det er i småtingsafdelingen. 4-5 skumfiduser.
Cereza, 7,2 % belgisk kirsebær saison. I duften fanger jeg primært kirsebærrene og noget syrligt. Syrlig er også det første smagsindtryk og her synes jeg både at det er frugter og fermentering der bidrager. Kirsebærrene kommer med noget træ og vanilje - er vi ude i noget fadlagret? Ligesom i den første øl i dette opslag, er der ikke meget typisk saison tilbage i flasken; jeg får mere association til noget wild ale/berliner weisse. Måske er man mere fritstillet som brygger at kalde sine øl hvad man vil, i forhold til de definerede ølstilarter, som Danske Øldommerne opererer med. Men pyt, denne er også dejlig, 4-5 skumfiduser.
Jeg har set reklame på Facebook for Hoppe.Beers nært forestående fireårs fødselsdag, hvor der annonceres med tre ølnyheder og denne triplet er afbildet. Måske er jeg uforvarende kommet til at starte på fejringen? Der skal i hvert fald lyde et stort tillykke med fødselsdagen til Frederik. Fortsæt endelig med at brygge øl.
#2057-2059
Ingen kommentarer:
Send en kommentar