tirsdag den 5. april 2016

Sure svenskere

Svenske Brekeriet har en forkærlighed for landlige og syrlige øl, ja de laver vel stort set ikke andet end vild- eller Brettanomycesgæret øl. De producerer på to steder i Skåne; på det ene anlæg laver de øl under fællesnavnet Wild Bunch, som alle er fermenteret med både Brettanomyces og Saccharomyces stammer. Det andet anlæg er reserveret til sour øl, kaldet Sour Patch. Jeg har tidligere smagt både deres Saison og Funkstarter, begge fra Wild Bunch serien. Her er en tredje fra den serie.

Brillant, 5,5 % saison. Landlig idyl opstigende fra glasset, ikke helt som i disse dage, hvor Danmarks vigtigste naturressource, det brune guld, køres rundt overalt i landskabet og luftes til fælles glæde for folk og fæ. Ikke helt, men en anelse mere urin/syrlighed i den ellers tørre og krydrede aroma. Heldigvis mere afslappet i smagen, som byder på lyst brød fra maltbunden, en typisk Brett-krydring, men i den lette ende, og en anelse syrlighed som jeg fornemmer er fra humle og ikke vildgæring. Svagt bitter, og i øvrigt ganske let og blød i mundfylden, med en mellemgrad af karbonering. Det ender på fire skumfiduser.


#1321


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar